Ažuriranje Adresnog registra: Ozvaničenje naziva ulica po Kragujevcu

Sreda, 06 Februar 2019 10:00Autor: Jovana Mladenović

U toku je realizaciji projekta ”Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji”, a stim u vezi i Kragujevac će morati da se pozabavi određivanjem naziva ulica i zaseoka. Reč je o onim ulicama koje imaju nazive, ali oni nisu zvanični, iako na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao takvi.

Gradsko veće na sednci održanoj 5. februara utvrdilo je predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada Kragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.  Odluka se odnosi na ulice koje imaju nazive koji nisu ozvaničeni, ali na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao nezvanični nazivi.

Predloge za određivanje naziva ulica po imenima znamenitih ličnosti, po značajnim istorijskim, političkim, geografskim, etnološkim i drugim obeležjima, koja će doprineti identifikaciji određene sredine, nadležnom skupštinskom Odboru dostavili su saveti građana mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca

U toku je realizaciji projekta ”Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji” koji uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije. Projekat podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaka ulica dobije naziv, a svaki objekat kućni broj, odnosno da se zvanična baza Adresnog registra u potpunosti ažurira i da je, nakon toga, preuzmu i koriste sve državne institucije.  U tom smislu, gradu Kragujevcu su dostavljeni Elaborati uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda, za sva naseljena mesta na teritoriji grada Kragujevca, u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive.

Najnovije vesti iz ove kategorije