Biraju se najlepša: Počinje manifestacija "Dani otvorenih dvorišta"

Subota, 25 Maj 2019 12:00Autor: Jovana MladenovićFoto: Jovan Živanović/GTO

Gradska turistička organizacija Kragujevac i ove godine organizuje manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta“. Pravo učešća imaju žitelji 56 sela sa teritorije Kragujevca. Zainteresovani domaćini mogu da se prijave za učešće do 5. juna.

Stručni žiri biraće pobednike u četiri kategorije - najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj.

Svi zainteresovani domaćini mogu da se prijave za učešće na ovoj manifestaciji do 5. juna: lično u Turističkom informativnom centru na platou nekadašnje Robne kuće Beograd; mejlom (tic@gtokg.org.rs); telefonom (335-302). Neophodno je ostaviti podatke, ime i prezime, u kojem selu se domaćinstvo tj. dvorište nalazi, broj telefona i eventualno mejl. Pravo učešća imaju žitelji 56 sela sa teritorije Kragujevca.

Najveći broj učesnika i ove godine očekuje se iz Vlakče, gde je manifestacija prvi put organizovana 2007. godine. Od tada, do danas, sve više sela i domaćina iz Šumadije i Pomoravlja učestvovalo je izboru za najlepša dvorišta Centralne Srbije pa je poslednjih godina bilo više od 200 učesnika.

Najlepša dvorišta na teritoriji Kragujevca biće proglašena polovinom jula, posle čega će predstavnici svih turističkih organizacija koje budu učestvovale izabrati pobednike na regionalnom nivou.

Najnovije vesti iz ove kategorije