BOLJI USLOVI: Kompanije "BEŽE" iz Kragujevca i proizvodnju sele u okolne opštine

Subota, 24 Novembar 2018 11:00Autor: InfoKGIzvor: Beta, N1

Kompanija Alfa tehniks, koja se bavi projektovanjem i mašinskom obradom metala, otvorila je proizvodni pogon u Svilajncu, vredan 5,5 miliona evra. Odlučili su se da proizvodnju iz Kragujevca presele u Slobodnu zonu Svilajnac zbog boljih uslova i mogućnosti proširivanja. 

Vrednost investicije je oko 5,5 miliona evra, od čega je podrška države 600.000 evra. "Alfa tehniks je ovom investicijom postao vlasnik kompleksa od oko 4,5 hektara sa sopstvenom železničkom prugom i preko 8.000 kvadratnih metara u objektima", rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Fabrika trenutno zapošljava 202 radnika, a planirano je da se u narednih nekoliko godina taj broj udvostruči, jer je u toku proširenje proizvodnje. 

Prosečna bruto plata zaposlenih u kompaniji je 90.000 dinara. 

Proizvodnja Alfa tehniksa na godišnjem nivou iznosi 10 miliona evra, a 80 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu. Proizvodi se plasiraju u više od 40 zemalja širom sveta.

Generalni direktor Dragoljub Radulović kazao je da su se odlučili da proizvodnju iz Kragujevca presele u Slobodnu zonu Svilajnac zbog boljih uslova i mogućnosti proširivanja. 

"Najveće izvozne poslove ostvarujemo u proizvodnji čeličnih konstrukcija za automobilsku i avio industriju. Zahvaljujući partnerstvu sa nemačkom kompanijom Dur asembli prodakts (Durr Assembly Products) projektujemo i proizvodimo zvučno izolovane kabine za više od 20 najpoznatijih svetskih proizvođača automobila: Mercedes, Volvo, Lambordžini, Rols Rojs, Aston Martin, Jaguar, Nisan i Ford", kazao je on. 

Radulović je kazao i da ta kompanija projektuje i proizvodi logističke sisteme za najveće svetske aerodrome. 

"Čelične konstrukcije, projektovane i proizvedene u Svilajncu, podržavaće bezbedan i brz protok robe i putnika na aerodromima u gotovo svim evropskim zemljama, Australiji, Aziji i Severnoj Americi. Ponosan sam i na našu kvalifikovanu radnu snagu, jer kod nas radi i prvak Srbije u zavarivanju i treći na svetu", dodao je Radulović.


Izvor: BETA, N1

Najnovije vesti iz ove kategorije