Crveni krst darivao 36 beba (FOTO)

Četvrtak, 17 Maj 2018 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/Crveni krst Kragujevac

Crveni krst Kragujevac darivao je 36 beba rođenih u ovdašnjem Kliničkom centru tokom Nedelje Crvenog krsta, koja je obeležena u našem gradu od 8. do 15. maja. Roditeljima beba ova organizacija je podelila skormne poklone u vidu higijenskog seta i priručnika za odgoj dece, kao i odevnih predmeta.  

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Kragujevcu ova humanitarna organizacija već 25 godina zaredom realizuje akciju Darivanje beba. Tradicija je nastavljena i ove godine, a u Nedelji Crvenog krsta rođeno je 36 beba u Kliničkom centru Kragujevac. 

Kako bi smo opravdali ovogodišnji moto “Svuda za svakoga”, voloteri i donatori su nam pomogli da realizujemo akciju “Darivanje beba”. Obezbedili smo skromne darove od donatora i delom iz sopstvenih sredstava kako bismo usrećili mame i tate u najlepšoj i najzahtevnijoj ulozi roditelјa. Veliku zahvalnost upućujemo i medicinskom osoblјu koje je svojim srdačnim ophođenjem i strplјenjem pružilo veliku podršku u realizaciji ove tradicionalne akcije. Uručivali smo roditelјima poklon vaučer sa kojim dolaze da preuzmu poklon. Osmeh na licima tata koji dolaze po paket su više nego dovolјan znak da smo ih usrećili, a da ne bismo zaboravili taj trenutak, fotografije za uspomenu su ostale u našim albumima“, izjavila je za InfoKG samostalni stručni saradnik za socijalnu delatnost u Crvenom krstu, Agata Živojinović. 

Podsetimo, u Kragujevcu je Nedelja Crvenog krsta, pod sloganom “Svuda za svakoga”, obeležena brojnim aktivnostima, kao što su humanitarne akcije, radionice, gradsko takmičenje iz prve pomoći…

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije