Crveni krst darivao 46 beba

Sreda, 17 Maj 2017 15:01Autor: Branko Vukašinović

Crveni krst darivao je 46 beba rođenih u kragujevačkom Kliničkom centru tokom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja. Roditeljima beba ova organizacija je podelila skormne poklone sa priručnikom „Sve na svetu rodila je majka“, koji promoviše zdravlje i kvalitetno odrastanje.

Crveni krst Kragujevac je jedna velika porodica koja ne bi bila na okupu da nije humanih ljudi koji svoj doprinos daju svakog dana. Naša radost je vezana za zajedništvo i tu radost smo podelili sa roditeljima čije su bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta. Crveni krst Kragujevac im je čestitao na najlepšoj ulozi u njihovom životu i pismom sa porukom :„I nakon rođenja i dok odrastaju deca sanjaju-imaju porodicu. Njihov najveći san je da budu sa svojim roditeljima, da uživaju u njihovim zagrljajima i osmehu. Svi bi bili mnogo srećniji na ovom svetu kada kada bi uživali u blagodetima života poput zajedništva i bliskosti sa najmilijima“, saopštili su iz Crvenog krsta.

Podsetimo, tokom Nedelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja u Kragujevcu su organizovane brojne aktivnosti, kao što su humanitarne akcije, radionice, gradsko takmičenje iz prve pomoći… Inače, Svetski dan Crvenog krsta/Crvenog polumeseca obeležava se 8. maja, jer je to dan rođenja Anri Dinana, osnivača ove najstarije i najveće humanitarne organizacije.

Najnovije vesti iz ove kategorije