Dan nakon KOLAPSA: Kakvo je stanje na kragujevačkim saobraćajnicama?

Petak, 04 Januar 2019 10:50Autor: Branko Vukašinović

Nakon jučerašnjeg kolapsa u saobraćaju, u Kragujevcu su sve prioritetne saobraćajnice prohodne, kao i većina ulica drugog prioriteta, poručuju iz Zimske službe Javnog komunalnog preudzeća “Šumadija”. Naglašavaju da će sve ulice biti očišćene do podneva, a da će, nakon toga, ekipe dežurati.  

U Kragujevcu je juče između 17 i 18 časova došlo do saobraćajnog kolapsa usled stvaranja poledice na saobraćajnicama. Ulice su bile "kao staklo", kolone automobila nepregledne, a "čukanja" na sve strane. Najproblematičnije je bilo u Bulevaru kraljice Marije, gde se preprečio šleper, pa se formirala nepregledna kolona vozila. 

Građani krive putare, a iz Zimske službe se pravdaju da je došlo do naglog pada temperatura i da je bilo potrebno vremena da se sve ulice obiđu. 

Ekipe Zimske službe su juče u popodnevnim časovima preventivno izašle na teren da posipaju ulice u gradu, ali je za kratko vreme, zbog naglog pada temperature, došlo do stvaranja poledice na saobraćajnicama. S obzirom na to da su saobraćajnice dugačke bilo je potrebno vremena da se obiđu sve ulice, pa je došlo do problema na pojedinim mestima”, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, Marko Radisavljević.   

Iz Zimske službe poručuju da na zalihama trenutno oko 950 tona soli, 1.200 tona rizle i 19.000 litara kalcijum hlorida. Dodaju da su te količine dovoljne za najavljene padavine, kao i da u svakom trenutku mogu da poruče nove količine. 

Prema najavama meteorologa, u Kragujevcu će sneg padati tokom vikenda, a maksimalne dnevne temperature narednih dana kretaće se od -4 do 0 stepeni. 

Vozačima se savetuje da voze oprezno i da prilagode vožnju uslovima na putu. 

Opširnije o jučerašnjem saobraćajnom kolapsu u Kragujevcu pročitajte OVDE

Najnovije vesti iz ove kategorije