Doček Srpske nove godine za najmlađe Kragujevčane u “Roda centru”

Petak, 11 Januar 2019 14:00Autor: InfoKGFoto: Arhiva - Facebook/Gradska Turistička Organizacija Kragujevac

Povodom dočeka Srpske nove godine, Gradska turistička organizacija “Kragujevac” organizovaće za najmlađe sugrađane zabavni program u nedelju, 13. januara, od 11 do 18 časova u Roda centru. Na manifestaciji će nastupiti učenici osnovnih škola “Natalija Nana Nedeljković” i “Svetozar Marković”, plesna grupa “Dols”, članovi Srpskog ansambla “Smilje”, Pavle Vasiljević, klovn Bađo, Akademski folklorni ansambl Studentskog kulturnog centra, Plesni klub “Fiesta”, đaci iz “Artema” i Maksimus bend. U okviru programa biće organizovani kviz znanja i radionica đaka Osnovne škole “Moma Stanojlović”,a studenti i profesori ovdašnjeg Prirodno-matematičnog fakulteta izložiće akvarijume i terarijume. 

Program povodom dočeka Srpske nove godine u Roda centru u nedelju, 13. januara, počeće u 11 sati nastupom učenika Osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“, koji će otpevati nekoliko novogodišnjih pesama i izvesti predstavu „Maja aždaja“.

Đaci Osnovne škole „Svetozar Marković“ će od 12 sati izvesti nekoliko rok pesama, a potom će u 12:30 časova nastupiti višestruko nagrađivana plesna grupa „Dols“. Članovi Srpskog ansambla „Smilje“ nastupiće od 13 časova, a nakon toga će prisutni uživati u nastupu Pavla Vasiljevića. 

Kragujevačke mališane će tokom ovog programa zabavljati i klovn Bađo, a Gradka turistička organizacija pripremiće kviz znanja tokom kojeg će deca odgovarajući na pitanja o značajnim događajima i ličnostima iz istorije našeg grada , kao i o običajima tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Ukoliko tačno odgovore na pitanja mogu da osvoje paketiće i suvenire.

Paralelno sa programom koji će se odvijati u holu ispred Megamarketa, u periodu od 14 do 15 časova biće organizovana i radionica na kojoj će đaci Osnovne škole „Moma Stanojlović“ praviti novogodišnje čestitke i pisati Deda Mrazu. Najbolji će biti nagrađeni paketićima.

Istovremeno, studenti i profesori kragujevačkog Prirodno-matematičnog fakulteta izložiće akvarijume i terarijume, dok će od 15 časova hemičari ovog fakulteta izvoditi zanimljive eksperimente u okviru časa „zanimljive hemije“.
Nastup Akademskog folklornog ansambla Studentskog kulturnog centra planiran je između 15:30 i 16 časova. Posle folklora sledi nastup jednog od najboljih plesnih klubova na ovim prostorima, „Fieste“, kao i đaka smeštenih u “Artemu“.

Program se završava nastupom sjajnog „Maksimus benda“ i izvođenjem eks ju hitova.

Tokom zabavnog programa u Roda centru sve vreme će biti prisutan Deda Mraz i deca će moći da se fotografišu sa njim.  

U okviru programa u priodu od 11 do 18 časova biće održana i prodajna izložba predmeta narodne radinosti, na kojoj će se predstaviti 15 izlagača, dok će Roda i Trgovinsko ugostiteljska škola “Toza Dragović” organizovati promociju “Ukusi našeg kraja“. 

Izvor: Gradska turistička organizacija Kragujevac

Najnovije vesti iz ove kategorije