Dug Kragujevčana za komunalije preko dve milijarde, otplata na 10 godina

Petak, 10 Avgust 2018 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva

Kragujevčani za komunalne usluge duguju oko 2,1 milijardu dinara, pokazuju podaci dobijeni na osnovnu evidencije komunalnih preduzeća koja su u Sistemu objedinjene naplate. Građani su u prilici da do 30. septembra u prostorijama Javnog stambenog preduzeća sklope sporazum o reprogramu duga na 10 godina uz minimalnu mesečnu ratu od 500 dinara. Iz Gradske uprave najavlju da će, pored preduzeća koja su u sistemu objedinjene naplate, ovu mogućnost uskoro pružiti i druga preduzeća, pre svega “Vodovod.

Na osnovu evidencije komunalnih preduzeća koja učestvuju u Sistemu objedinjene naplate (SON), a to su JSP “Kragujevac”, JKP “Šumadija Kragujevac” i “Energetika”, utvrđeno je da građani Kragujevca za komunalne usluge ukupno duguju 2,1 milijardu dinara, a u to su uračunate i obaveze građana nastale po osnovu sudskih i izvršnih postupaka. Blizu 30.000 građana ima dug do 5.000 dinara, dok 656 korisnika pojedinačno duguje više od pola miliona dinara. Reč je dugovanjima nastalim u periodu od jula 2003. do juna ove godine. 

Lokalna samouprava je omogućila građanima reprogram dugovanja prema svim gradskim preduzećima na 10 godina uz minimalnu mesečnu ratu od 500 dinara, na koji mogu da računaju i dužnici koji su utuženi. Kragujevčani mogu da sklope ugovore o reprogramu duga na 120 mesečnih rata do 30. septembra u prostorijama Javnog stambenog preduzeća. Zbog velikog intresovanja građana za reprogram Javno stambeno preduzeće radi i subotom od 9 do 13 časova. 

U Javno stambenom preduzeću i na naplatnim mestima ovog preduzeća, uz ličnu kartu i popunjen obrazac, građani mogu da podnesu zahtev za reprogram, a nadležni službenici će ih obavestiti o daljem postupku i datumu potpisivanja ugovora.
Za sve detaljne informacije u vezi reprograma, građani mogu da se obrate službi reklamacija i naplate Javnog stambenog, na telefon034/617-0-627 ili putem elektronske pošte na adresu: reprogram@jspkragujevac.rs.

Iz Gradske uprave najavljuju da će, pored preduzeća koja su u sistemu objedinjene naplate, ovu mogućnost pružiti i druga preduzeća, pre svega “Vodovod”, čiji je nadzorni odbor već prihvatio preporuku lokalne samouprave.

Najnovije vesti iz ove kategorije