Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa JKP “Šumadija” (FOTO)

Petak, 12 Jul 2019 13:15Autor: Branko Vukašinović

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa Javno komunalnim preduzećem „Šumadija“. Cilj je da se prvenstveno studentima ekonomije omogući stručna praksa u ovom preduzeću, ali i da se izrade i realizuju zajednički projekti. 

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Petar Veselinović i direktor JKP “Šumadija“, Nemanja Dimitrijević. Prema Veselinovićevim rečima, Ekonomski fakultet već dve godine uspostavlja saradnju sa finansijskim i realnim sektorom, prvenstveno zbog studenata i činjenice da jedino spoj privrede i teorije, odnosno prakse i teorije, može da da pravi rezultat. 

JKP “Šumadija” kao najveće preduzeće, ne samo u Kragujevcu, nego i u Centralnoj Srbiji, i te kako je značajno, a ovom saradnjom možemo imati obostrane koristi. To znači da će studenti Ekonomskog fakulteta, kada zvanično akreditujemo stručnu praksu, biti na praksi u tom preduzeću i biće od koristi i poslodavcu i sebi. Uspostavljanjem ove saradje omogućeno nam je i da zajedničkim projektima konkurišemo za sredstva i iz evropskih fondova, jer Evropa i te kako prepoznaje kada za pojedine projekte apliciraju preduzeća iz privrede sa fakultetima koji se bave torijskim obučavanjem studenata”, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, Petar Veselinović.

Iz JKP “Šumadija” poručuju da je ova saradnja od velikog značaja za njih, prvenstveno zbog toga što će studenti, profesori i saradnici Ekonomskog fakulteta na neki način biti uključeni u rad ovog preduzeća. 

Studentima, profesorima i saradnicima Ekonomskog fakulteta biće omogućeno da da se aktivno uključe u rad “Šumadije”, kako na određenim projektima, tako i u redovnom poslovanju. Verujem da će studenti u “Šumadiji”, koja u svojoj delatnosti sada ima pet nekadašnjih javno-komunalnih preduzeća moći da steknu dobra i poželjna iskustva za njihovo dalje školovanje i razvoj profesionalne karijere. Očekujem da ćemo svi imati obostranu korist u narednom periodu od ove zajedničke saradnje”, rekao je direktor JKP “Šumadija”, Nemanja Dimitrijević. 

Na Ekonomskom fakultetu najavljuju da će i u narednom periodu nastojati da sa kompanijama iz javnog i privatnog sektora ostvare saradnju i da od naredne akademske godine započnu sa realizacijom iste, a sve u cilju unapređenja edukacije studenata, kako bi nakon studija lakše došli do posla.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije