FIAT se, navodno, priprema za novi model, ali...

Subota, 02 Februar 2019 10:00Autor: InfoKGIzvor: B92, InfoKG

Serijska proizvodnja modela 500L u kompaniji FCA Srbija obustavljena je do 5. februara, a nakon toga počeće pripreme za proizvodnju vozila na elektropogon, pišu "Večernje novosti". Isti zvor navodi da će tokom letnjeg godišnjeg odmora kragujevačka fabrika početi pripreme za proizvodnju potpuno novog modela. Podsetimo, za portal InfoKG je krajem prošle godine Davor Veličkovski, predsednik kompanije "Sigit Srbija", jednog od "Fiatovih" najvećih komponentaša, rekao da će 2020. biti velika "odskočna daska" za ovdašnju automobilsku industriju, jer tada "još jedan model dolazi na Fiatove proizvodne trake u Kragujevac", ali se u razgovoru sa nama nije izjasnio da je to izričito potpuno novi model. 

EKSKLUZIVNO: 2020. ogroman skok naše auto industrije, u FIAT stiže još jedan model, nova radna mesta

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Marković kaže da radnici očekuju da im se ovih dana saopšti kada će početi proizvodnja novog modela. Zvaničnicima fabrike u Kragujevcu, kolege iz Torina signalizirali su početkom 2018. godine da će krajem ove početi serijska proizvodnja novog modela, navode "Novosti". 

U intervjuu koji je objavio portal InfoKG krajem prošle godine, Davor Veličkovski, predsednik kompanije "Sigit Srbija", jednog od "Fiatovih" najvećih komponentaša rekao da će "2020. biti velika "odskočna daska" za ovdašnju automobilsku industriju, jer tada još jedan model dolazi na Fiatove proizvodne trake u Kragujevac". "Model 500L ima, kao i svaki proizvod, svoj životni vek, sve je to normalno. Tada, kada još jedan model dođe na Fiatove proizvodne trake u Kragujevcu, očekujem veliki porast obima proizvodnje, ponovno uvođenje treće smene i zapošljavanje novih ljudi", objasnio je Veličkovski, dobro upućen u poslovnu klimu u kojoj je kompanija kojom rukovodi. Naglašavamo ono što je i nama tada u razgovoru signalizirano - da govorimo o "još jednom", a da ne pišemo "novi model". Time je Veličkovski ostavio tajanstven, ali nam to otvara prostor da nagađamo da će, primera radi, Fiat neki postojeći model samo preseliti u Kragujevac.

Intervju: DAVOR VELIČKOVSKI - "Sigit" Srbija lider i model za uspeh cele "Sigit" grupe

O novom modelu se dugo spekulisalo u domaćoj javnosti, ali iz FIAT-a nisu stizale nikakve zvanične informacije. 

Više detalja o tome koji će automobil FIAT praviti u Kragujevcu, kao i informacije o njegovom pogonskom sistemu (da li će biti hiridni ili čisto električni) trebalo bi da saznamo u narednim mesecima. 

Nepoznanica je i koliko dugo će FIAT još proizvoditi aktuelni 500L.

Izvor: B92, InfoKG
 

Najnovije vesti iz ove kategorije