GAS postavio OGLEDALA na 20 najprometnijih stajališta za bolju bezbednost putnika (FOTO)

Četvrtak, 18 Jul 2019 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

Gradska agencija za saobraćaj postavila je konveksna ogledala na 20 najprometnijih stajališta, koja će zbog preglednosti biti od velike pomoći vozačima autobusa u gradskom i prigradskom prevozu. Reč je o investiciji vrednoj 230.000 dinara, za koju je Gradska agencija za saobraćaj obezbedila novac od sopstvenih sredstava, a sve u cilju bolje bezbednosti putnika.  

Na dvadeset najprometnijih stajališta postavili smo ogledala pomoću kojih će vozači autobusa imati jasan pregled i drugih i trećih vrata, kao i dela unutrašnjosti samih autobusa. Na ovaj način je povećana bezbednost svih učesnika u javnom gradskom i prigradskom prevozu, pogotovu dece, starijih osoba i osoba sa pomagalima”, izjavio je direktor Gradske agencije za saobraćaj, Dušan Obradović. 

Iz Gradske agencije za saobraćaj poručuju da je ovo samo prvi korak, jer je u izradu „Studija o bezbednosti u gradskom i prigradskom saobraćaju“ koja će obuhvatiti sva stajališta, raskrsnice i okretnice i ona će dati rešenja za apsolutnu bezbednost svih učesnika u javnom prevozu. 

Dodaju da će dobijena rešenja iz studije ugraditi i u novi tender za obavljanje javnog prevoza, u pogledu zahteva prema prevoznicima čime će sveukupna bezbednost korisnika javnog prevoza, kako kažu, biti podignuta na najviši nivo.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije