Gorela Šumadija, olujni vetar nosio sve pred sobom

Utorak, 12 Septembar 2017 09:41Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija

Na teritoriji Šumadijskog okruga juče je u popodnevnim časovima zabeleženo 28 požara, dok je sinoć nevreme praćeno olujnim vetrom i pljuskovima napravilo probleme u Kragujevcu, Batočini i Topoli, izjavio je za InfoKG načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović. Na sreću povređenih nema, pričinjena je samo materijalna šteta.  

Zbog vetra koji je duvao juče u popodnevnim časovima, u periodu od 14 do 18 časova zabeleženo je 28 požara na teritoriji Šumadijskog okruga. Od toga, 21 požar na otvorenom, a sedam na građevinskim objektima. Najveći broj požara dogodio se u Kragujevcu, a pravovremenom reakcijom pripadnika ovdašnje Vatrogasno-spasilačke brigade sprečen je nastanak veće materijalne štete.  

U Kragujevcu su sinoć usled nevremena praćenim olujnim vetrom i pljuskovima oborena stabla na nekoliko lokacija u gradu, a zabeležena su i dva udara groma u stambene objekte. Brzom intervencijom pripadnika kragujevačke Vatrograsno-spasilačke brigade i komunalnih službi oborena stabla su uklonjena.  

Zbog jučerašnjeg nevremena centar Lapova je ostao bez struje, a u Batočini usled jakog olujnog vetra došlo je do obaranja stabala i par krovova. 

Inače, tokom jučerašnjeg dana u periodu od 14 časova do ponoći pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac imali su ukupno 41 intervenciju.

Najnovije vesti iz ove kategorije