Grad sufinansira kamate za poljoprivredne kredite

Utorak, 25 Jun 2019 11:00Autor: Jovana Mladenović

Lokalna samouptava će sufinansirati kamate za poljoprivredne kredite, a za te namene iz gradske kase izdvojeno je pet miliona dinara.

Gradsko veće je donelo zaključak o objavljivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite kako bi se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, planiranih Odlukom o budžetu za 2019. godinu, podstakla produktivnost u poljoprivrednoj proizvodnji i poboljšao kvalitet proizvoda. 

Grad Kragujevac će sufinansirati kamatu za kratkoročne kredite do 12 meseci i dugoročne od 13 do 36 meseci uzetih kod Komercijalne banke AD Beograd u visini referentne kamatne stope NBS.

Grad će sufinansirati kredite koja će fizička lica ili članovi registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristiti za nabaku hrane za životinje i nabavku reprometrijala, razvoj ratarstva, vinogradarstva i cvećarstva, zatim investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu i investiciona ulaganja u određene vrste mehanizacije i opreme koja se koristi u biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji. 

Javni poziv za podnošenje zahteva za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite biće objavljen na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Radi realizacije Javnog poziva i programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Kragujevca, članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje ugovora o poslovnoj saradnji između grada Kragujevca i Komercijalne banke AD Beograd.

Najnovije vesti iz ove kategorije