Grade se igrališta “blizanci” u Kragujevcu i Češkoj

Utorak, 12 Septembar 2017 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

U cilju obeležavanja 15 godina od osnivanja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu u planu je da se izgrade dva identična multifunkcionalna igrališta za više sportova u našem gradu i Češkoj. Planirani budžet za izgradnju ovih igrališta je oko pola miliona evra, a biće namenjena za hokej na otvorenom, tenis, košarku i mali fudbal.  

S obzirom na to da se sledeće godine navršava 15 godina od osnivanja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu i prvog zajedničkog kampa srpske i češke dece u Hutisko – Solancu, ideja je da se ova godišnjica obeleži zajedničkim projektom. Zapravo, reč je o izgradnju dva identična multifunkcionalna igrališta za više sportova. To je poručeno sa sastanka delegacije grada Kjova sa predstavnicima lokalne samouprave, koji je održan u Skupštini grada Kragujevca. 

O toj ideji su obavešteni Ministarstvo omladine i sporta, kao i predsednik Češke Miloš Zeman, koji je prema rečima predsednika Skupštine grada Kjova, Milana Jagoša, dao punu podršku tom projektu. 

Nedostaje nam takva infrastuktura u Kragujevcu i rado ćemo učestvovati u tom projektu. Hokej na otvorenom igrao se samo u velikim centrima bivše Jugoslavije i zato nam je još interesnatnije. To stvara i neke nove mogućnosti kao što je otvaranje škole hokeja”, izjavio je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić. 

Kjov je zainteresovan i za proširenje saradnje u oblasti privrede i polјoprivrede, pa će zbog toga petočlana delegacija boraviti u radnoj poseti našem gradu tri dana. Planirani su susreti sa predstavncima Regionalne privredne komore, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlјa, Šumadijskog upravnog okruga, predstavnicima Crvenog krsta i sportskih klubova.

Najnovije vesti iz ove kategorije