GTO “Kragujevac” osvojila pet nagrada u Leskovcu

Ponedeljak, 13 Novembar 2017 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: GTO Kragujevac

Gradska turistička organizacija “Kragujevac” osvojila je ukupno pet nagradana 10. Izložbi suvenira i turističkih publikacija “Leskovac 2017” u međunarodnoj konkurenciji od četrdesetak takmičara iz Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije. 

Kragujevačka Gradska turistička organizacija bila je najuspešnija na ovoj manifestaciji pošto su joj pripale po dve prve i druge i jedna treća nagrada. 

Za video publikaciju „Divostinka- šest milenijuma Šumadije“ i plakat „Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu 2017“ ovdašnja Gradska turistička organizacija osvojila je prve nagrade. Za kolekciju turističkih fotografija „Manastiri u okolini Kragujevca“ i set novih razglednica Kragujevca osvojene su druge nagrade. GTO “Kragujevac” dobila je treću nagradu za  seriju jednolisnih publikacija, među kojima je „Kragujevac, prva prestonica moderne Srbije“, kao i „Deset dobrih razloga da posetite Kragujevac“, koji su štampani na kineskom i bugarskom jeziku.

U okviru 10. Izložbe suvenira i turističkih publikacija “Leskovac 2017” organizovano je i stručno predavanje na temu „Turizam iz perspektive lokalnog vodiča“, na kojem je licencirani turistički vodič, Narodnog muzeja Leskovca, Nebojša Dimitrijević, govorio o lokalitetima koji su privukli najveću pažnju kod turista koji su posetili Leskovac. Predstavnici turističkih organizacija na ovoj manifestaciji razmatrali su i unapređenje kvaliteta promocije turističkih lokaliteta na nivou destinacija koje predstavlјaju.

Izvor: GTO Kragujevac

Najnovije vesti iz ove kategorije