Hitan REBALANS BUDŽETA: 100 miliona za zaposlene i izmirenje obaveza u ZASTAVINOJ AMBULANTI

Sreda, 19 Jun 2019 11:00Autor: Jovana Mladenović

Zbog pokretanja prinudne likvidacije Zavoda za zravstvenu zaštitu radnika grad Kragujevac je po hitnom postupku ušao u rebalans budžeta radi obezbeđivanja sredstava za povezivanje radnog staža zaposlenima i izmirenja obaveza u iznosu od 100 miliona dinara.

Medicinu rada Grad Kragujevac preuzeo je 29. juna prošle godine i od tada je u tu ustanovu uložio 43 miliona dinara, nabavio novu opremu i obezbedio hipoteku na imovini u vlasništvu gradskih preduzeća kako bi se izmirio reprogram zbog nasleđenih poreskih dugova.

Zbog novonastale situacije grad Kragujevac je po hitnom postupku ušao u rebalans budžeta radi obezbeđivanja sredstava za povezivanje radnog staža zaposlenima i izmirenja obaveza u iznosu od 100 miliona dinara. 

Takođe, Grad je pokrenuo inicijativu pred Ministarstvom zdravlja o osnivanju novog pravnog lica, kako bi se našlo rešenje za aktuelnu situaciju i obezbedili uslovi da 35.000 osiguranika nastavi da se leči kod svog izabranog lekara u istom prostoru.

Oko ovog cilja složili su se svi učesnici sastanka koji je juče održan na inicijativu gradonačelnika Radomira Nikolića, među kojima su bili poslovodstvo Zavoda, predstavnici zaposlenih i sindikalnih organizacija.

Podsetimo, Agencija za privredne registre je u skladu sa zakonom u „Zastava“ Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, zbog administrativnog propusta nastalog u vreme pre nego što je grad Kragujevac preuzeo osnivačka prava, pokrenula postupak prinudne likvidacije.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije