InfoFoto: kragujevac.rs

Igrališta “blizanci” u Kragujevcu i Češkoj sredinom 2018.

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 13 11 2017

Kragujevac i Južnomoravska regija obeležiće 15 godina saradnje izgradnjom dva identična multifunkcionalna igrališta za više sportova u našem gradu i Češkoj. Vrednost investicije je 450.000 evra, za oba igrališta, a sredstva će obezbediti Južnomoravska regija. Igrališta bi trebalo da budu otvorena sredinom 2018. godine.

O tome je bilo reči tokom trodnevne posete delegacije Kragujevca gradu Kijovu u Južnomoravskoj regiji Češke Republike, koju je inicirao gradonačelnik ovog grada František Lukl. Delegaciju našeg grada činili su pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević i načelnik Gradske uprave za investicije, Predrag Pantić. 

Naredne godine navršava se 15 godina od osnivanja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu i prvog zajedničkog kampa srpske i češke dece u Hutisko - Solancu. Ideja je da se godišnjica obeleži zajedničkim projektom odnosno izgradnjom dva identična multifunkcionalna igrališta u Kragujevcu i Kijovu. To smo dogovorili u septembru prilikom posete delegacije Kijova Kragujevcu. Videli smo lokaciju za igralište u Kijovu, koja se nalazi u okviru već postojećeg sportskog komlpeksa. Razmišlјamo u istom pravcu, mada smo još uvek u postupku traženja lokacije. Igrališta će, ako sve bude teklo po planu, biti završena polovinom 2018. godine”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević. 

Tokom posete dogovoreno je i da Kragujevac i Kijov u januaru potpišu Protokol o saradnji u oblasti sporta, kulture i ekonomije. Zbog toga se Urošević sastao i sa predstavnicima fudbalskih, košarkaških i biciklističkih klubova, kako bi se orgnizovala razmena dece između dva grada u okviru sportskih kampova. Delegacija Kragujevca prisustvovala je i tradicionalnoj folklornoj manifestaciji “Kyjovske hody”.