InfoKG 7 dana: Besplatne radionice, stajališta, mala matura, kulinari, Filipović, vrtići…

Nedelja, 24 Jun 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Besplatne radionice ruskog, italijanskog, španskog i francuskog jezika, donacija iz Torina - za decu Zastavinih radnika 2,4 miliona, šansa za zapošljavanje na javnim radovima, do kraja godine imena za sva stajališta, kazne za lepljenje plakata, budući srednjoškolci polagali malu maturu, budući brucoši u trci za upis na fakultete kragujevačkog Univerziteta, kragujevačkim kulinarima 13 medalja u Nišu, Nenad Filipović potencijalni v.d. rektora ovdašnjeg Univerziteta, u našem gradu na posao čeka 19.000 lica, Domu zdravlja 4,3 miliona od Ministarstva pravde, letnja praksa za 44 studenta u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje, objavljen preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”…

U okviru programa “Leto u gradu”, Kancelarija za mlade organizuje besplatne radionice za učenje ruskog, italijanskog, španskog i francuskog jezika namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina. Rok za prijavu je 27. jun, a broj mesta je ograničen. Opšrinije ovde: Besplatne radionice ruskog, italijanskog, španskog i francuskog jezika u Kragujevcu.

Deca Zastavinih radnika, članovi Samostalnog sindikata, njih 54, dobila su novčanu pomoć u ukupnoj vrednosti od 2,4 miliona dinara od Asocijacije Torini SOS Jugoslavija iz Torina. Opšrinije ovde: Donacija iz Torina: Za decu Zastavinih radnika 2,4 miliona.

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Kragujevac raspisali su javni konkurs za organizovanje javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u tekućoj godini. Rok za prijem prijava je 16. jul. Opširnije ovde: Šansa za zapošljavanje na javnim radovima.

U Kragujevcu ima 812 autobuskih stajališta, a mnoga od njih nisu opremljena, pa je Gradska agencija za saobraćaj krenula sa njihovim sređivanjem, a do kraja godine obezbediće i 100 novih. Takođe, stajališta koja nemaju imena, dobiće ih. Opširnije ovde: Do kraja godine imena za sva stajališta, kazne za lepljenje plakata.

Budući srednjoškolci, kojih je u Kragujevcu 1.792, polagali su početkom ove nedelje u okvru male mature, srpski, odnosno maternji jezik, matematiku i kombinovani test. Opširnije ovde: Mali maturanti polagali kombinovani test, pogledajte REŠENJA.

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta u toku su upisne aktivnosti za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija. Na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta za upis u prvu godinu studija ima ukupno 3.775 slobodnih mesta. Opširnije ovde: Budući brucoši u trci za upis na fakultete kragujevačkog Univerziteta.

Kragujevački kulinari osvojili su ukupno 13 medalja, pet zlatnih i po četiri srebrne i bronzane, na petom Internacionalnom gastro turističkom šampionatu, održanom u Nišu. Opširnije ovde: Kragujevačkim kulinarima 13 medalja u Nišu.

Redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Nenad Filipović trebalo bi da bude postavljen na mesto vršioca dužnosti rektora ovdašnjeg Univerziteta, nezvanično saznaje InfoKG.  Opširnije ovde: Nenad Filipović novi v.d. rektora Univerziteta u Kragujevcu?

Na evidenciji kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se oko 19.000 lica, što je za 2.000 manje u odnosu na prethodnu godinu. Na tržištu rada i dalje su najtraženija zanimanja metalske struke. Opširnije ovde: NSZ: Na posao čeka 19.000 lica, do radnog mesta najbrže sa metalskom strukom.

Dom zdravlja Kragujevac dobio je 4,3 miliona dinara od Ministarstva pravde za realizaciju projekta "Jačanje kapaciteta kućnog lečenja, palijativne nege i polivalentne patronaže u ruralnom području". Sredstva će biti iskorišćena za obnavlјanje voznog parka, objavljeno je na sajtu ove zdravstvene ustanove. Opširnije ovde: Kragujevačkom Domu zdravlja 4,3 miliona od Ministarstva pravde.

Letnja stručna praksa za 44 studenta Univerziteta u Kragujevcu biće organizovana tokom jula i avgusta u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje. Praksa će biti realizovana u dva ciklusa i to od 3. do 31. jula i od 1. do 31. avgusta. Opširnije ovde: Letnja praksa za 44 studenta u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje.

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi oko 580 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 30. jun. Opširnije ovde: Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije