InfoKG 7 dana: Nevreme, šleper, igrališta “blizanci”, Fiat, Zastava tervo, nova fabrika…

Nedelja, 17 Septembar 2017 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Radnom akcijom uređeno dvorište škole "Vukašin Marković", gorela Šumadija, olujni vetar nosio sve pred sobom, prevrnuo se šleper kod Nikšićkog brda, grade se igrališta “blizanci” u Kragujevcu i Češkoj, moguća proizvodnja novog modela u Fiatu, Ružić: Finansijski problemi Kragujevca posledica nedomaćinskog vođenja grada decenijama unazad, nova fabrika za proizvodnju vojnih vozila, Đukić Dejanović: Biće sve više osoba obolelih od demencije, kragujevački kamiondžija nestao u Rusiji sa tovarom od 30.000 evra, otvorena najsavremenija fabrika tosta u našem gradu, radnicima “Fiata” 250.000 evra od “anonimnog donatora”, trijumf kragujevačkih kulinara u Beogradu i Knjaževcu, Sajam zdravlja, Coca-Cola pruža mogućnost mladim Kragujevčanima da pronađu posao…

Duh radne akcije "kao nekada", pokrenuo je članove Kuba akcijaša i preduzetnike, te nastavnike, roditelje i đake škole "Vukašin Marković" da zajedničkim snagama urede dvorište i doniraju namirnice i sportske rekvizite. Opširnije ovde: Kao nekada: Radnom akcijom uređeno dvorište škole "Vukašin Marković"

Na teritoriji Šumadijskog okruga u ponedeljak u popodnevnim časovima zabeleženo je 28 požara, dok je sinoć nevreme praćeno olujnim vetrom i pljuskovima napravilo probleme u Kragujevcu, Batočini i Topoli, izjavio je za InfoKG načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović. Na sreću povređenih nema, pričinjena je samo materijalna šteta. Opširnije ovde: Gorela Šumadija, olujni vetar nosio sve pred sobom.

Šleper kragujevačkih registarskih tablica prevrnuo se kod Nikšićkog brda. U nezgodi je lakše povređen vozač kamiona 1965. godište, koji je zadobio povrede glave, nezvanično saznaje InfoKG. Opširnije ovde: Prevrnuo se šleper kod Nikšićkog brda.

U cilju obeležavanja 15 godina od osnivanja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu u planu je da se izgrade dva identična multifunkcionalna igrališta za više sportova u našem gradu i Češkoj. Opširnije ovde: Grade se igrališta “blizanci” u Kragujevcu i Češkoj

Prema pisanju portala Vrele gume, koji se poziva na ekskluzivna, ali nezvanična saznanja, informacija da se za iduću godinu u Kragujevcu ipak priprema novi model Fiata postaje realna opcija. To bi mogla da bude evropska verzija Fiata Argo ili neka verzija novog kompaktnog SUV do 4 metra dužine. Opširnije ovde: Melem za Fiatove rane: Ipak novi model u Kragujevcu?

Finansijski problemi Kragujevca i još nekih lokalnih samouprava, posledica su nedomaćinskog i neodgovornog ponašanja lokalnih vlasti decenijama unazad, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i naglasio da je jedino moguće rešenje sistemsko. Opširnije ovde: Ružić: Finansijski problemi Kragujevca posledica nedomaćinskog vođenja grada decenijama unazad.

U Zastava kamionima biće formirana fabrika za proizvodnju vojnih vozila koja će poslovati pod nazivom Zastava terenska vozila, odnosno Zastava tervo. Proizvodiće vojna neborbena vozila i vozilo za kojim postoji tražnja kako Vojske Srbije i MUP-a, tako i drugih necivilnih korisnika, koje bi moglo da bude prilagođeno i za izvoz u zemlje Severne Afrike, Bliskog istoka i Južne Amerike. Opširnije ovde: ZASTAVA TERVO: Nova fabrika za proizvodnju vojnih vozila

Stanovništvo je sve starije, prosek života je produžen, pa i verovatnoća da ćemo imati sve veći broj registrovanih obolelih od demencije, rekla je prof. dr Slavica Đukić Dejanović pri poseti Udruženju osoba sa mentalnim smetnjama "Luna". Opširnije ovde: Đukić Dejanović u Kragujevcu: Biće sve više osoba obolelih od demencije.  

Kragujevčanin Željko Vučićević (49), vozač jedne domaće transportne kompanije, nestao je u Rusiji sa kamionom u kojem je vozio automobilske gume vredne 30.000 evra, piše Telegraf.rs. Opširnije ovde: Kragujevački kamiondžija nestao u Rusiji sa tovarom od 30.000 evra.  

Kompanija Don Don otvorila je u Kragujevcu najsavremeniju fabriku tosta, u koju je investirano 10 miliona evra, a dnevno će proizvoditi 100.000 komada tosta za ceo region. Opširnije ovde: Don Don: Otvorena najsavremenija fabrika tosta u Kragujevcu.

Samostalni sindikat “Fiata” deli novčanu pomoć radnicima koji su letos štrajkovali, u ukupnoj vrednosti od oko 250.000 evra, odnosno 18.000 dinara po zaposlenom. To je za list Danas potvrdio predsednik Samostalnog sindikata u kragujvačkoj fabrici, Zoran Marković. Opširnije ovde: Radnicima “Fiata” 250.000 evra od “anonimnog donatora”.

Kragujevački kulinari trijumfovali su na 11. Fish festivalu u Beogradu, u pripremi jela od tri vrste mesa, i na 10. Internacionalnom takmičenju u Knjaževcu, u pripremi mesa sa roštilja na tradicionalan i moderan način. Opširnije ovde: Trijumf kragujevačkih kulinara u Beogradu i Knjaževcu.

Sajam zdravlja, drugi po redu, održan je na kragujevačkom sajmištu. Opširnije ovde: Sajam zdravlja: Besplatni pregledi i analize

U okviru programa Coca-Cola podrška mladima biće organizovane besplatne edukativne radionice od 21. do 23. novembra za nezaposlene mlade Kragujevčane, koji žele da steknu nove lične i poslovne veštine ključne za zaposlenje. Opširnije ovde: Coca-Cola pruža mogućnost mladim Kragujevčanima da pronađu posao

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije