InfoKG 7 dana: Odbornice, merači, inženjeri, prepisivanje, Lidl, tramvaji, Sneško Belić...

Nedelja, 11 Mart 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Polupani automobili na Šumadija sajmu, “Zastava oružje” ugovorila izvoz sa Emiratima vredan 7,5 miliona dolara, ministar jedno - statistika drugo: u našem gradu nema malih boginja - uspešna vakcinacija, popisano 4.000 nepokretnosti - za neprijavljivanje kazne do 150.000 dinara, odbornice Ženske mreže SG: Ne želimo da budemo pratnja Nikoliću!, postavljeni merači brzine u Bulevaru kraljice Marije, Siemens “vrbuje” inženjere sa FIN-a, psihologija - nov studijski program u našem gradu u saradnji četiri fakulteta, Nova snaga traži da Vitomir Nedeljković podnese ostavku zbog prepisivanja na fakultetu, sindikalci obeležili 8. mart - Sigurnoj kući donirali 1.000 evra - Kragujevčankama poklanjali karanfile, Lidl otvorio konkrus za prodavce - posao za 40 Kragujevčana, Siemens planira da proizvodi tramvaje u našem gradu, Kragujevčaninu zbog naoružanog Sneška Belića policija upala u kuću...

Na parkingu Šumadija sajma oštećeno je nekoliko automobila, nezvanično saznaje InfoKG. Reč je o automobilima gostiju koji su prisustvovali privatnoj proslavi u restoranu kragujevačkog sajmišta. Opširnije ovde: Polupani automobili na Šumadija sajmu

“Zastava oružje” trebalo bi da u narednom periodu izveze pešadijsko naoružanje u vrednosti od 7,5 miliona dolara u Ujedinjene Arapske Emirate, piše Danas. Opširnije ovde: “Zastava oružje” ugovorila izvoz sa Emiratima vredan 7,5 miliona dolara.

Obuhvat dece vakcinisane prvom dozom MMR vakcine sa dve godine u 2017. bio je 92 procenata, a revakcinisaih u sedmoj godini 96 procenata, što se smatra uspešnom realizacijom plana imunizacije, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac. U našem gradu, za sada, nema registrovanih slučajeva obolelih od malih boginja. Opširnije ovde: Ministar jedno, statistika drugo: U Kragujevcu nema malih boginja, uspešna vakcinacija.

Od početka godine u Kragujevcu je popisano oko 4.000 nepokretnosti fizičkih lica, a nadležni službenici trenutno su na terenu u mesnim zajednicama 21.oktobar, Stara radnička kolonija, Lepenica, Bagremar, Pivara i Erdoglija. Opširnije ovde: Popisano 4.000 nepokretnosti, za neprijavljivanje kazne do 150.000 dinara.

Odbornice Jovana Jovanović, Marija Stevanović, Gordana Živanović i Suzana Đorđević odlučile su da istupe iz Ženske odborničke mreže Skupštine grada. Na ovaj korak su se odlučile jer smatraju da je rad mreže obesmišljen i da služi isključivo za promociju pojedinih odbornica Srpske napredne stranke. Naglašavaju i da je jedina aktivnost ove mreže bila poziv da budu novogodišnja pratnja gradonačelniku Radomiru Nikoliću, što su shvatile kao degradiranje svih žena. Ove četiri odbornice želele su da javnost o istupanju iz mreže obaveste iz Svečanog salona Skupštine grada, međutim predsednik lokalnog parlamenta Miroslav Petrašinović im je to pravo uskratio, pa su to učinile ispred zgrade Gradske uprave. Opširnije ovde: Odbornice Ženske mreže SG: Ne želimo da budemo pratnja Nikoliću.

Služba signalizacije Javno-komunalnog preduzeća “Čistoća” postavila je dva merača brzine kretanja vozila u Bulevaru kraljice Marije na raskrsnici sa ulicom Dragoljuba Milovanovića Bene, sa obe strane kolovoza. Opširnije ovde: Postavljeni merači brzine u Bulevaru kraljice Marije.

“Siemens” bi trebalo da u naredne dve godine zaposli najmanje 100 mladih inženjera, jer planira da proširi postojeće kapacitete kragujevačke kompanije “Milanović inženjering” koju je nedavno kupio. To je poručeno sa sastanka predstavnika Siemensa i profesora Fakulteta inženjerskih nauka, koji je održan u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Dekan Dobrica Milovanović strahuje da li će imati dovoljno inženjera da ponudi Siemensu, pa je pozvao srednjoškolce da se u junu u što većem broju upišu na ovaj fakultet, kako bi se odgovorilo potrebama nemačke kompanije. Opširnije ovde: Siemens “vrbuje” inženjere sa FIN-a.

Studijski program Psihologija, koji zajednički realizuju Fakultet medicinskih nauka, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet pedagoških nauka i Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu, od ove godine je akreditovan i upisaće 30 studenata. Opširnije ovde: PSIHOLOGIJA: Nov studijski program u Kragujevcu u saradnji četiri fakulteta.

Nova snaga traži da član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković, podnese ostavku na tu funkciju, jer je, kako tvrde, uhvaćen da prepisuje na kolokvijumu na master studijama Fakulteta inženjerskih nauka. Smatraju da na taj način Nedeljković naneo nepopravljivu štetu ugledu grada Kragujevca. Opširnije ovde: Nova snaga traži da Vitomir Nedeljković podnese OSTAVKU zbog PREPISIVANJA na fakultetu.

Povodom obeležavanja Dana žena, Sindikat “IF Metal” iz Geteborga donirao je Sigurnoj kući u Kragujevcu 1.000 evra, a u saradnji sa Savezom samostalnih sindikata i uz podršku ULOF Palme centra Kragujevčankama su u Pešačkoj zoni poklonili 500 karanfila. Opširnije ovde: Sindikalci obeležili 8. mart: Sigurnoj kući donirali 1.000 evra, Kragujevčankama poklanjali karanfile.

Kompanija Lidl raspisala je konkurs za zapošljavanje više od 40 prodavaca za potrebe marketa u Kragujevcu, koji će svečano biti otvoren tokom ove godine, a nalazi se u ulici Save Kovačevića, tačnije iza Roda centra. Opširnije ovde: Lidl otvorio konkrus za prodavce, posao za 40 Kragujevčana

Nemački Siemens, koji je nedavno preuzeo kompaniju Milanović inženjering, planira da u Kragujevcu proizvodi tramvaje, kao i druga šinska vozila, saznaje Danas, a prenosi portal eKapija. Opširnije ovde: Siemens planira da proizvodi tramvaje u Kragujevcu

Pčelaru iz Grošnice Zoranu Miloradoviću (50) policija je pretresla kuću, jer je na Facebook-u objavio fotografiju naoružanog Sneška Belića. Opširnije ovde: Kragujevčaninu zbog naoružanog Sneška Belića policija upala u kuću.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije