InfoKG 7 dana: Razvojne investicije, Nova godina, 50 najmoćnijih, Dimitrijević, kolaps, venčanja-razvodi...

Nedelja, 06 Januar 2019 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović sa saradnicima osmislio plan investicija sa više od 50 razvojinih projekata, u spoljno-trgovinskoj razmeni agrarnih proizvoda suficit 31,4 miliona evra, doček Nove 2019. godine, oružari se u 2019. nadaju novim proizvodima, kupcima i zaposlenima, Klinički centar zapošljava na neodređeno 20 medicinskih tehničara, ekonomistu i psihologa, objavljena lista 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2018., Nemanja Dimitrijević: Efikasniji komunalni sektor, kapitalne investicije, moguće smanjenje cena usluga, poledica na kragujevačkim ulicama izazvala saobraćajni kolaps, u našem gradu u 2018. više venčanja, a manje razvoda, gradska vlast nekome majka, nekome maćeha - jednima bonusi, drugima otkazi...

Više od 50 razvojnih projekata od važnosti za grad Kragujevac nalazi se u planu investicija koji je osmislio Veroljub Stevanović sa najbližim saradnicima iz buduće koalicije, a koji bi, prema njihovom mišljenju, bio relano ostvariv uz pravilno usmerenje sredstava iz budžeta i uspostavljanje novih modela raspodele sredstava, kao i podrške države, saznaje InfoKG. Tu su izmeštanje pruge iz centra, izgradnja parking garaža, novi gradski trg, severna obilaznica, moderno stambeno naselje na prostoru kasarne Radomir Putnik, Akva park, a pre svega i u roku koji se meri danima, sanacija svega onoga što Kragujevčane muči svakog dana gde god oko sebe da pogledaju: udarne rupe, javna rasveta, javna higijena... Opširnije ovde: INFOKG SAZNAJE: Ambiciozni, ali realni planovi za budućnost grada: Parking garaže, novi gradski trg, Akva park...

Za 10 meseci prošle godine u spoljno-trgovinskoj razmeni agrarnih proizvoda ostvaren je suficit u iznosu od 31,4 miliona evra, pokazuju podaci Regionalne privredne komore Kragujevac. Učešće ovog suficita je 12,5 procenata u ukupnom suficitu koje je ostvarila privreda Šumadije i Pomoravlja. Opširnije ovde: U spoljno-trgovinskoj razmeni agrarnih proizvoda suficit 31,4 miliona evra

Dragi Kragujevčani, InfoKG tim želi vam mnogo zdravlja, sreće i uspeha u Novoj godini. Novogodišnja noć u Kragujevcu protekla je mirno, uz koncert na Trgu kod Krsta u organizaciji Doma omladine i vatromet u ponoć. Dežurne službe imale su uglavnom uobičajeni broj intervencija, a čekivano, Hitna pomoć je zbrinula nešto više alkoholisanih lica. Prva beba rođena u Kragujevcu u 2019. godini je dečak. Tradicionano, predstavnici Grada Kragujevca darivali su prvorođenu bebu u ovdašnjem porodilištu u 2019. godini, dečaka rođenog 15 minuta iza ponoći, kao i srećnu mamu Mileniju Jelić. Ove godine, darovi su više nego skromni - nosiljka, bebi kozmetika i korpa sa voćem! Opširnije ovde: Mirna novogodišnja noć u Kragujevcu, vatromet najavio dolazak 2019., Prvorođena beba u 2019. godini u Kragujevcu DEČAK i SKROMNO: Od Grada prvorođenoj bebi NOSILJKA i KOZMETIKA, mami KORPA SA VOĆEM!

"Gubici su se gomilali i dug fabrike u protekle četiri godine narastao na 4 milijarde dinara", rekao je Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružja" na novogodišnjem koktelu na kome je sumirana 2018. Direktor Mladen Petković rekao je da u 2019. godini neće biti smanjenja broja zaposlenih, već da se, implementacijom nove opreme, očekuju povećanje produktivnost, novi proizvodi i tržišta, kao i upošljavanje novih radnika. Opširnije ovde: Oružari se u 2019. nadaju novim proizvodima, kupcima i zaposlenima.

Klinički centar Kragujevac raspisao je konkurs za zapošljavanje na neodređeno vreme 20 medicinskih tehničara, ekonomistu i psihologa. Rok za prijavu je 10. januar. Opširnije ovde: Klinički centar zapošljava na neodređeno 20 medicinskih tehničara, ekonomistu i psihologa.

Portal InfoKG objavio je listu 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2018. godini. Opširnije ovde: 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2018.

Nemanja Dimitrijević je direktor JKP "Šumadija" Kragujevac, svojevrsnog "5 u 1" preduzeća koje pod jedan krov objedinjuje "Čistoću", “Gradske tržnice”, “Gradska groblja”, “Parking servis” i “Zelenilo”, odnosno sva JKP sem "Vodovoda", koja su od danas zvanično prestala da postoje kao samostalna. Opširnije ovde: Intervju: NEMANJA DIMITRIJEVIĆ- Efikasniji komunalni sektor, kapitalne investicije, moguće smanjenje cena usluga.

Poledica na kragujevačkim ulicama izazvala je u četvrtak uveče saobraćajni kolaps u gradu. Zbog toga je reagovala i stranka Zajedno za Šumadiju. Opširnije ovde: Putari zakazali, saobraćajni KOLAPS u celom gradu!, Dan nakon KOLAPSA: Kakvo je stanje na kragujevačkim saobraćajnicama? i ZZŠ: Zbog neznanja vladajuće garniture Kragujevac u totalnom kolapsu.

U Kragujevcu je prošle godine znatno povećan broj venčanja, a smanjen je broj razvoda, za razliku od 2017., pokazuju podaci Gradske uprave. Tokom prošle godine u našem gradu je sklopljeno 990 brakova, a razvedeno 326 parova. Opširnije ovde: U Kragujevcu u 2018. više venčanja, a manje razvoda

Povodom dva veka od proglašenja Kragujevca prvom prestonicom moderne Srbije, oko 270 zaposlenih u 11 ustanova kulture, čiji je osnivač grad, dobilo je bonuse od po 19.000 dinara, potvrdili su za InfoKG u Informativnoj službi Gradske uprave. Sa druge strane, oko 120 zaposlenih u Javno-komunalnom preduzeću “Šumadija” dobiće otkaze. Očigledno da je gradska vlast nekima majka, a nekima maćeha. Opširnije ovde: Gradska vlast nekome majka, nekome maćeha: Jednima BONUSI, drugima OTKAZI.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije