InfoKG 7 dana: Srpska nova, Stevanović, “Sava”, hapšenja, Fiat, prekobrojni, Avantura park, Nikolić, Krst časni...

Nedelja, 20 Januar 2019 10:00Autor: InfoKG

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Građani dočekali Srpsku novu godinu uz koncert i vatromet – Nikolija prva beba u Novoj godini po Julijanskom kalendaru, Stevanović: “Kragujevački naprednjaci veruju Vučiću, ali ne i Radomiru Nikoliću”, u Mikro tržnici “Sava” na Aerodromu otvorena poslastičarnica “Srce”, "pale" tri organizovane kriminalne grupe - uhapšeno 40 lica, pokrenute proizvodne trake u Fiatu, španski hirurg besplatno operiše šest pacijenata sa skoliozom, u JKP “Šumadija” od 120 prekobrojnih oko 30 ne prihvata otpremninu, Srednja stručna škola dobila dve nove CNC mašine, Gradska vlast planira da podigne još jedan kredit, stepenište "u srcu" grada u skandaloznom stanju - žena pala i polomila kuk, Putina u beogradu dočekalo 1.500 Kragujevčana – Nikolić podbacio, novi izgled Avantura parka od juna - stiže i dinosaurus, održano bogojavljensko pivanje za Krst časni, održan protest "1 od 5 miliona".

Kragujevčani su dočekali Srpsku novu godinu na Trgu kod krsta uz rok koncert na kom su nastupili bendovi Epilog, Vesela mašina i Električni orgazam, a tačno u ponoć uživali su u vatrometu. Devojčica Nikolija, koju je na svet 38 minuta posle ponoći 14. januara donela dvadesettrogodišnja prvorotka Anica Nedeljković, prva je beba rođena u u Kragujevcu u Novoj godini po Julijanskom kalendaru. Opširnije ovde: Kragujevčani uz KONCERT i VATROMET dočekali Srpsku novu godinu i Nikolija prva beba u Novoj godini po Julijanskom kalendaru, pokloni nosiljka i voće.

"Kragujevčani veruju Aleksandru Vučiću, ali ne i Radomiru Nikoliću", kaže lider Zajedno za Šumadiju, Veroljub Stevanović u izjavi za Kurir, povodom podatka koji se pojavio u javnosti da je svega 0,2 odsto članstva SNS-a u Kragujevcu platilo članarinu koja iznosi 200 dinara godišnje, dok je 50 odsto odbora širom Srbije već potpuno izmirilo članstvo. To je, misli Stevanović, odraz nezadovoljstva članstva jer ljudi nemaju mogućnost da priđu prvom čoveku gradakoji vodi totalno asocijalnu politiku. Opširnije ovde: Stevanović: Kragujevački naprednjaci veruju Vučiću, ali ne i Radomiru Nikoliću

Otvaranjem najmodernije poslastičarnice “Srce” u Mikro tržnici “Sava” zaokružena je ambijentalna i sadržajna celina jednog od estetskih i urbanističkih simbola savremenog Aerodroma. S obzirom na to da su u ovom modernom objektu smešteni i drogerija, apoteka, brojne trgovinske radnje, pekara, kao i najveće privatno obdanište u Srbiji, “Aviončić”, upotpunjeni su svi sadržaji, pa se može reći da je Aerodrom potvrdio nezvanični status grada u gradu. Opširnije ovde: “Sava” dobila “Srce”.

Upadima u stanove i štek stanove pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i klanova, kragujevačka policija, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije iz Beograda, lišila je slobode 40 lica sa područja Kragujevca i Aranđelovca, a 30 je već procesuirano. Oni su članovi tri velike kriminalne grupe. "Pali" su osumnjičeni za najteža krivična dela - trgovinu drogom, oružjem, milionske prevare, nasilje, a tom prilikom rasvetljeni su i jedno ubistvo i silovanje, saznaje portal InfoKG. Opširnije ovde: "Pale" TRI ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE, uhapšeno 40 lica: Droga, oružje, milionske prevare, ubistvo, silovanje.

U kompaniji FCA Srbija od srede su zvanično pokrenute proizvodne trake, nakon gotovo dvomesečnog odmora. Na pitanje da li se može očekivati proizvodnja novog modela u kragujevačkoj fabrici, predsednik Samostalnog sindikata “FCA Srbija” Zoran Marković rekao je za Prvu TV da ne postoje zvanične potvrde da će do toga doći. Sa druge strane, predsednik Sigit Srbija, glavnog Fiatovog komponentaša u svetu u proizvodnji plastičnih delova, Davor Veličkovski, nedavno je za InfoKG izjavio da će još jedan model doći na Fiatove proizvodne trake u Kragujevac. Opširnije ovde: Pokrenute proizvodne trake u Fiatu: Šta je sa novim modelom?

Spinalni hirurg iz Španije, Norberto Ventura ponovo je u Kragujevcu i u ovdašnjem Kliničkom centru narednih dana operisaće šest pacijenata koji imaju skoliozu, odnosno kičmu u obliku slova S, piše RTS. Pregledano je i osam pacijenata, koji su kandidati za operaciju. Pored Venture, u ovoj kragujevačkoj zdravstvenoj ustanovi je i doktor Angel Hidealgo, sa klinike u Pamploni. Opširnije ovde: Španski hirurg ponovo u Kragujevcu: Besplatna operacija za šest pacijenata sa skoliozom.

Od 120 “prekobrojnih” radnika u Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija”, nastalom spajanjem pet gradskih preduzeća, 60 njih se do sada odlučilo da uzme otprmninu, oko 30 se još uvek nije izjasnilo, dok je ostatak zakonom i posebnim kolektivnim ugovorom zaštićen, a reč je o porodiljama, trudnicama, invalidima rada i samohranim roditeljima. “Prekobrojni” koji se još uvek nisu izjasnili za otpremninu, u skladu sa zakonom, biće proglašenim tehnološkim viškom, poručuju iz “Šumadije”. Opširnije ovde: JKP “Šumadija”: Od 120 prekobrojnih oko 30 ne prihvata otpremninu.

Srednja stručna škola, koja je u septembru prošle godine nastala spajanjem Politehničke i Druge tehničke škole, dobila je dve nove CNC mašine za potrebe trening centra, u kome će se obučavati polaznici za rad na mašinama sa kompjuterskim upravlјanjem, piše RTK. CNC trening centar je projekat vredan 20 miliona dinara, koji ova obrazovna ustanova realizuje u saradnji sa još sedam renomiranih kompanija, lokalnom samoupravom i nemačkom organizacijom GIZ. Opširnije ovde: Srednja stručna škola dobila dve nove CNC mašine.

Gradsko veće uputilo je u skupštinsku proceduru predlog odluke o kratkoročnom zaduživanju grada Kragujevca u 2019. godini u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara za finansiranje deficita tekuće likvidnosti. Većnici su zaključili i da postoji realna mogućnost mirne reintegracije nepokretnosti dečijeg odmarališta Gradac. Opširnije ovde: GV: U planu JOŠ JEDAN KREDIT, moguća mirna reintegracija nepokretnosti dečijeg odmarališta Gradac.

Stepenište na platou Robne kuće "Beograd", u samom srcu centra grada, ovih dana je u skandaloznom stanju, načisto urušeno, a kako je zbog snega i leda bilo dodatno klizavo, bilo je više padova, dok je jedna žena čak, prema našim saznanjima, polomila kuk! Opširnije ovde: Stepenište "u srcu" grada u skandaloznom stanju, žena pala i polomila kuk!

Gradonačelnik Kragujevac Radomir Nikolić potpuno je podbacio na dočeku predsednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu, jer je iz našeg grada bilo oko 1.500 ljudi, što je duplo manje od predviđene kvote, dok je iz Niša bilo 10.000 ljudi, smatraju lokalni poznavaoci političkih prilika. Da li će i koje posledice Nikolić snositi zbog ovoga, vreme će pokazati. Opširnije ovde: NIKOLIĆ PODBACIO: Na dočeku Putina u Beogradu 1.500 Kragujevčana, iz Niša 10.000 ljudi.

Avantura park na Šumaričkom jezeru dobiće najkasnije do juna ove godine novi izgled, tačnije biće proširen i obogaćen novi sadržajima, među kojima je i pokretni dinosaurus. Za te namene biće utrošeno sedam miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Opširnije ovde: Novi izgled Avantura parka od juna, stiže i DINOSAURUS.

Vitešku titulu "Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2019" osvojio je šesnaestogodišnji Lazar Maksimović, inače najmlađi učesnik, vaterpolista. Opširnije ovde: Najmlađi plivač LAZAR MAKSIMOVIĆ nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2019

Građanski protest „Jedan od pet miliona“ održan je po treći put u Kragujevcu, a zanimljivo je da je ovog puta kolona nezadovoljnih koji šetaju zastala da bi odsvirala odjavnu špicu za Radio-televiziju Kragujevac. Opširnije ovde: Održan protest "1 od 5 miliona", odsvirana ODJAVNA ŠPICA za Radio-televiziju Kragujevac

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije