InfoKG 7 dana: Teodor, smeće, požar, 50 najmoćnijih, pokloni…

Nedelja, 07 Januar 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su prvu nedelju 2018. godine obeležili: Teodor prva beba rođena u našem gradu u Novoj godini, mirna novogodišnja noć, smeće u Pešačkoj zoni, Centar za vantelesnu oplodnju uskoro počinje da radi, požar u Prvoj gimnaziji, online suvenirnica, Radna zona Sobovica, uskoro Sajam čokolade na Šumadija sajmu, 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2017., uručeni pokloni Robne kuće “Tri O”…

Prva beba rođena u kragujevačkom porodilištu u 2018. godini je dečak Teodor, koji je na svet došao 45 minuta posle ponoći. Opširnije ovde: Teodor prva beba rođena u Kragujevcu u 2018. godini: "On je Božji dar, moja najlepša Nova Godina".

Novogodišnja noć u Kragujevcu protekla je mirno. U Policijskoj upravi Kragujevac nije bilo intervencija, dok je vatrogasno spasilačka brigada intervenisala dva puta, i tom prilikom nije bilo povređenih i nastradalih lica. Više posla bilo je za ekipe Hitne pomoći, ali bez teških posledica. Opširnije ovde: Mirna novogodišnja noć: Policija nije intervenisala, u Hitnoj bez značajnijih povreda i teških posledica

Ako već ne pristojnom novogodišnjom dekoracijom ili dočekom, Kragujevac je našao način da se nekako istakne i poželi srećan prvi dan Nove Godine svima koji su prošetali centrom grada - smećem! Opširnije ovde: Ovako vam Kragujevac želi srećnu Novu Godinu: Prolaznici zgroženi prizorom koji su u centru zatekli 1. januara.

Kragujevački Centar za vantelesnu oplodnju uskoro će početi da radi, a nalazi se u okviru Klinike za ginekologiju i akušerstvo ovdašnjeg Kliničkog centra. Opširnije ovde: Centar za vantelesnu oplodnju uskoro počinje da radi.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji izbio je požar, koji je brzom intervencijom pripadnika ovdašnje Vatrogasno-spasilačke brigade ugašen. Povređenih nema, pričinjena je matrijalna šteta od oko 20 miliona dinara. Opširnije ovde: Gorela Prva kragujevačka gimnazija, UHAPŠEN osumnjičeni za podmetanje požara u Prvoj gimnaziji, Piroman iz gimnazije je bombaš sa Bubnja, osumnjičen za pokušaj ubistva: Školu zapalio iz osvete zbog đačkog restorana?, Sanacija u toku: Oskrnavljen hram znanja, spomenik kulture, a Šarčević dolazi tek "OVIH DANA", Prva gimnazija najavila niz akcija, zaposleni i đaci se osećaju napadnuto, PRITVOR: Osumnjičeni za podmetanje požara nosio NANOGICU, skinuo je kada je pošao da zapali Gimnaziju! i Šarčević: "Šteta u Gimnaziji 20 miliona, nije moje da raščišćavam stolice".

Online suvenirnica Gradske turističke organizacije “Kragujevac”, prva u Srbiji, počeće da radi do kraja ovog meseca. Na taj način, suveniri iz Kragujevca, ali i ostalih krajeva Srbije, biće dostupni ljudima širom sveta. Opširnije ovde: Kragujevac prvi u Srbiji pokreće ONLINE SUVENIRNICU

Gradsko veće donelo je Program za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Kragujevca na lokaciji "Radna zona Sobovica – Lužnice" površine oko 69 hektara, radi izgradnje objekata za 2018. godinu i utvrdilo početnu cenu koja će na javnom nadmetanju iznositi 100 dinara po kvadratnom metru. Licitacija će biti održana 6. februara. Opširnije ovde: Radna zona Sobovica: Početna cena 100 dinara po kvadratu, licitacija u februaru.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka biće održan od 23. do 25. marta na kragujevačkom sajmištu. Opširnije ovde: USKORO Sajam ČOKOLADE na Šumadija sajmu.

Objavljena je lista 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2017. godini, po izboru portala InfoKG i naših čitalaca. Opširnije ovde: 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2017.

Slušaocima Radija Stari grad i čitaocima portala InfoKG uručeni su novogodišnji i božićni poklon u Robnoj kući “Tri O”. Opširnije ovde: Ovo su DOBITNICI poklona Robne kuće “Tri O”.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE

PR tekst

Najnovije vesti iz ove kategorije