InfoKG 7 dana: Zimska služba, “Energetika”, bojler, budžet, solidarna pomoć…

Nedelja, 12 Novembar 2017 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Zimska služba spremna za predstojeću sezonu, sindikalci protiv privatizacije “Zastava oružja”, osobama sa oštećenim sluhom grad darivao vibrirajuće budilnike, obeležen Dan zaštite od požara vežbom u OŠ “Sveti Sava”, humanitarni koncert za pomoć Klinici za pedijatriju, ekološka revolucija - “Energetika” prelazi sa uglja na gas, Kragujevčanka sa timom srednjoškolaca osmislila bojler koji proizvodi struju, rebalans budžeta uskoro pred odbornicima, naš grad primer dobre prakse u saradnji sa UNICEF-om, solidarna pomoć - Radnicima JKP po 22.620 dinara…

Zimska služba Javno komunalnog preudzeća “Čistoća“ zvanično počinje sa radom 15. novembra i spremna je za predstojeću zimu. To je potvrđeno tokom smotre Zimske službe koja se obavlјa svake godine početkom novembra. Opšrinije ovde: Zimska služba spremna za predstojeću sezonu

Sindikalna organizacija “Zastava oružje” osuđuje izjavu generalnog direktora fabrike Milojka Brzakovića koji je nedavno iskazao podršku privatizaciji kragujevačke namenske. Sindikalci tvrde da to potvrđuje njihove sumnje da se fabrika sve više poslovno i finansijski upropašćuje i devastira kako bi se što jeftinije prodala. Opširnije ovde: Sindikalci protiv privatizacije “Zastava oružja”.

Članovi Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga na poklon su dobili 19 vibrirajućih budilnika. Lokalna samouprava obezbedila je budilnike u okviru projekta “Servis podrške gluvim i nagluvim roditelјima i uklјučivanje u život zajednice“, a za te namene je iz gradske kase izdvojeno 300.000 dinara. Opširnije ovde: Osobama sa oštećenim sluhom grad darivao vibrirajuće budilnike.

Povodom obeležavanja Dana žaštite od požara, pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade kragujevačke Uprave za vanredne situacije izveli su taktičko-pokaznu vežbu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Reč je zapravo o simulaciji gašenja požara i spasavanja ugroženih. Opširnije ovde: Dan zaštite od požara: Vežba gašenja požara u OŠ “Sveti Sava”.

Centar za negovanje tradicionalne kulture ''Abrašević''  i Akademsko kulturno umetničko društvo ''Svetozar Marković'' u sredu, 15. novembra, od 19 časova u hali ''Jezero'' organizuju humanitarni koncert za pomoć Klinici za pedijatriju. Opširnije ovde: Svi u halu "Jezero": Humanitarni koncert za pomoć Klinici za pedijatriju.

“Energetika” će od grejne sezone 2019-2020. za proizvodnju toplotne energije koristiti gas umesto uglja, a za zamenu kotlova biće utrošeno oko četiri miliona evra. Za sada je nepoznato koliko će Kragujevčani ubuduće da plaćaju grejanje, ali je izvesno da će svi udisati čistiji vazduh, piše Politika. Opširnije ovde: Ekološka revolucija u Kragujevcu: “Energetika” prelazi sa uglja na gas.

Učenica Prve kragujevačke gimnazije, Teodora Đukić, deo je petočlanog tima, koji je osvojio prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u Čačku za ideju o proizvodnji bojlera koji stvara i koristi sopstvenu električnu energiju. Opširnije ovde: Kragujevčanka sa timom srednjoškolaca osmislila bojler koji proizvodi struju

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Opširnije ovde: Rebalans budžeta uskoro pred odbornicima.

Grad Kragujevac, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ i Centar za porodični smeštaj i usvojenje odabrani su kao primeri dobre prakse za realizaciju projektnih aktivnosti u saradnji sa UNICEF-om. To je poručeno prilikom posete našem gradu direktora kancelarije UNICEF-a u Beogradu Mišela Sen – Lota, predstavnice UNICEF-a u Srbiji za dečija prava Katlin Brašić, kao i delegacije iz Belgije. Opširnije ovde: Kragujevac primer dobre prakse u saradnji sa UNICEF-om.

Gradsko veće uputilo je preporuku nadzornim odborima kragujevačkih javno-komunalnih preduzeća da ukoliko su u mogućnosti isplate solidarnu pomoć zaposlenima u iznosu od 22.620 dinara. Opširnije ovde: Solidarna pomoć: Radnicima JKP po 22.620 dinara.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije