INFOKG SAZNAJE: Ambiciozni, ali realni planovi za budućnost grada: Parking garaže, novi gradski trg, Akva park...

Nedelja, 30 Decembar 2018 11:00Autor: Jovana MladenovićFoto: ilustracija

Više od 50 razvojnih projekata od važnosti za grad Kragujevac nalazi se u planu investicija koji je osmislio Veroljub Stevanović sa najbližim saradnicima iz buduće koalicije, a koji bi, prema njihovom mišljenju, bio relano ostvariv uz pravilno usmerenje sredstava iz budžeta i uspostavljanje novih modela raspodele sredstava, kao i podrške države, saznaje InfoKG. Tu su izmeštanje pruge iz centra, izgradnja parking garaža, novi gradski trg, severna obilaznica, moderno stambeno naselje na prostoru kasarne Radomir Putnik, Akva park, a pre svega i u roku koji se meri danima, sanacija svega onoga što Kragujevčane muči svakog dana gde god oko sebe da pogledaju: udarne rupe, javna rasveta, javna higijena...

Veroljub Stevanović je sa najbližim saradnicima iz buduće koalicije osmislio i razmatrao plan investicija koje će se realizovati nakon lokalnih izbora 2020. godine. Nezvanično saznanjemo da plan sadrži više od 50 razvojnih projekata od važnosti za grad Kragujevac. Neki od njih finansirali bi se iz gradskog budžeta, dok se za druge očekuje podrška države. Deo plana je i uspostavljanje novog modela raspodele sredstava po kome bi prigradske i seoske mesne zajednice dobile sopstvene budžete za investicije, kako nijedna mesna zajednica ne bi ostala uskraćena i skrajnuta. Ideja je da se prihodi od poreza na imovinu investiraju tamo odakle se i naplaćuju i da se građani direktno izjašnjavaju o prioritetima. 

U prvoj fazi, čije sprovođenje se meri danima, rešilo bi se sve ono što se smatra investicionim održavanjem - sanacija i krpljenje udarnih rupa, javna rasveta, javna higijena. Odmah nakon toga otpočelo bi se sa ambicioznim projektima koji bi grad izvukli iz bule i povećali privrednu aktivnost, omogućili veći broj poslova za Kragujevčane i povećanje priliva, kako u gradski, tako i u budžet svakog građanina.

Neki od projekata su: izmeštanje pruge iz centra grada, izgradnja tri parking garaže kroz poveravanje komunalne delatnosti, izgradnja najmodernijeg Akva parka u regionu, izgradnja i asfaltiranje većeg broja ulica, novi gradski trg, severna obilaznica, izgradnja modernog stambenog naselja na prostoru kasarne Radomir Putnik...

Ovim povodom kontaktirali smo jednog od glavnih aktera buduće koalicije, Milana Uroševića, koji nije želeo da nam zvanično potvrdi da li je sve od navedenog zaista deo zvaničnog izbornog programa koalicije koju će predvoditi bivši gradonačelnik Veroljub stevanović. Ipak, rekao nam je da su planovi na kojima rade ambiciozni, ali realni i ostvarivi, te da će građani Kragujevca ubrzo na direktan način imati priliku da se uključe i izjasne o tim projektima kao i da daju svoje predloge.

Najnovije vesti iz ove kategorije