Humanost i volonterski duh: Crteži školaraca na prazničnim čestitkama

Ponedeljak, 05 Decembar 2016 17:51Autor: Jovana Mladenović

Na Međunarodni dana volontera, koji se obeležava danas, Crveni krst Kragujevac promovisao je likovne radove koje su izradili učenici u okviru konkursa „Jedan paketić - puno ljubavi“, i podsetio na humanost i volonterski duh koji daje snagu toj organizaciji da traje 140 godina.

Nagrađeni su najmlađi volonteri iz zajedničkog programa za inkluziju.

Na adresu Crvenog krsta su stigla 674 likovna rada iz 13 osnovnih i jedne srednje škole. Komisija je odabrala radove čiji su autori pohvaljeni za veliki trud, a nekoliko najboljih je odštampano u vidu čestitki.

Roditelji i prosvetni radnici utiču na decu i od malena ih uče da daju, da dele i da razvijaju neke lepše vrednosti. Kada smo bili deca većina porodica je redovno kupovala novogodišnje čestitke. Za nas je ispisivanje toplih reči i slanje pisama bio poseban čin. I danas mnogi imaju kutiju u kojoj čuvaju čestitke i dragocene slike iz detinjstva. Dokle god sebe razumemo sa drugim ljudima mi smo humani u pravom smislu te reči, a humanost prestaje kada počne da živi samo za sebe. Uključivanje volontera svih generacija doprinosi jačanju kohezije zajednice i društva, omogućava nam da izgradimo socijalnu inkluziju i da smanjimo predrasude, stereotipe i diskriminaciju. I zato, pružite volontersku ruku! Crveni krst

Najnovije vesti iz ove kategorije