Filmu “Igla ispod praga” nagrada publike na ŠIFF-u (FOTO) (VIDEO)

ponedeljak, 19 decembar 2016 11:00 Autor:  Branko Vukašinović

Film crnogorsko-srpske koprodukcije “Igla ispod praga”, debitantsko rediteljsko ostvarenje Ivana Marinovića, osvojio je nagradu publike na prvom Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu, koji je održan proteklog vikenda u Kragujevcu.

Reditelj crnohumorne komedije “Igla ispod praga” Ivan Marinović naglasio je da mu je ova nagrada posebno draga kao dokaz odličnog prijema filma u središtu Srbije.

Nagrada publike u konkurenciji kratkometražnog filma pripala je naslovu “Pogledi zatvorenih očiju” rediteljke Dore Filipović.

Kragujevačka publika bila je u prilici da tokom četiri festivalska dana pogleda neka od najboljih i najautentičnijih dela mladih evropskih filmskih stvaralaca. Na festivalu je prikazano ukupno 10 naslova u dugometražnom programu, među kojima i tri domaća filma, kao i osam kratkometražnih filmova iz Srbije.

U okviru pratećeg programa manifestacije, gledaoci su nakon projekcija razgovarali sa autorima, a organizovan je i okrugli sto na temu „Zašto se baviti filmom u Srbiji“.

Direktor festivala Gordan Matić zadovoljan je činjenicom da je Kragujevac i ovom prilikom dokazao da je grad koji svakako ima potencijal i pre svega publiku za kulturne manifestacije ovog tipa.

Glavni pokrovitelji Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala su lokalna samouprava i Filmski centar Srbije. 

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

 • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
  50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

shocking true story

 • DA LI STE GLEDALI KONČERTO GROSO?
  DA LI STE GLEDALI KONČERTO GROSO? Evo već nekoliko dana pokušavam da sredim utiske od prošlonedeljnog ludog koncertnog petaka kada su u Kragujevcu, skoro istovremeno, svirala dva benda „Kepa & Free Spirits“  u Tetaru i „Dule Jevtović trio“ u Pozorištu za decu, ali i dalje nisam…
Sve kolumne

VREME

Ni po babu ni po stričevima

 • MI NISMO LIČNOSTI
  MI NISMO LIČNOSTI Pre neki dan čuh ja da su se neki Kragujevčani izjasnili da oni nisu ličnosti. To je naravno uvek razlog za solidarisanje sa ljudima koji se tako osećaju. Na našu nesreću u zemlji Srbiji isuviše je ljudi koji misle da…
Sve kolumne

Život je lep

 • Ogrev za zimu i Mihajlo Pupin
  Ogrev za zimu i Mihajlo Pupin Bliži se zima i samim tim, oni koji nisu priključeni na gradsko centralno grejanje ili plin, svake godine se brinu o ogrevu. Ovih dana ispred mnogih kuća vidimo drva ili ugalj koja strpljivo čekaju da budu skladištena u dvorišta, podrume…
Sve kolumne