Filmu “Igla ispod praga” nagrada publike na ŠIFF-u (FOTO) (VIDEO)

ponedeljak, 19 decembar 2016 11:00 Autor:  Branko Vukašinović

Film crnogorsko-srpske koprodukcije “Igla ispod praga”, debitantsko rediteljsko ostvarenje Ivana Marinovića, osvojio je nagradu publike na prvom Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu, koji je održan proteklog vikenda u Kragujevcu.

Reditelj crnohumorne komedije “Igla ispod praga” Ivan Marinović naglasio je da mu je ova nagrada posebno draga kao dokaz odličnog prijema filma u središtu Srbije.

Nagrada publike u konkurenciji kratkometražnog filma pripala je naslovu “Pogledi zatvorenih očiju” rediteljke Dore Filipović.

Kragujevačka publika bila je u prilici da tokom četiri festivalska dana pogleda neka od najboljih i najautentičnijih dela mladih evropskih filmskih stvaralaca. Na festivalu je prikazano ukupno 10 naslova u dugometražnom programu, među kojima i tri domaća filma, kao i osam kratkometražnih filmova iz Srbije.

U okviru pratećeg programa manifestacije, gledaoci su nakon projekcija razgovarali sa autorima, a organizovan je i okrugli sto na temu „Zašto se baviti filmom u Srbiji“.

Direktor festivala Gordan Matić zadovoljan je činjenicom da je Kragujevac i ovom prilikom dokazao da je grad koji svakako ima potencijal i pre svega publiku za kulturne manifestacije ovog tipa.

Glavni pokrovitelji Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala su lokalna samouprava i Filmski centar Srbije. 

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME