Pogodnosti za pacijente: Nacrti novih zakona u oblasti zdravstva prezentovani u Kragujevcu

sreda, 11 januar 2017 15:13 Autor:  Jovana Mladenović

Kragujevac je prvi grad u kome su pomoćnici ministra zdravlja prezentovali Nacrte zakona o zdravstvenoj zaštiti i osiguranju relevantnim predstavnicima institucija i ustanova u lokalnoj samoupravi, uz javnu raspravu o istima. Novi zakoni trebalo bi da donesu brojne prednosti za građane.

Zakon u oblasti zdravstvenog osiguranja i zaštite poslednji put revidiran 2005. godine. Novi zakon bi trebalo da donese brojne novine i prednosti za građane.

Predstavnicima lokalne samouprave, Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu i zdravstvenih instutucija Doma zdravlja, Zavoda za stomatologiju, Zavoda hitne medicinske pomoći, Instituta za javno zdravlje, Apotekarske ustanove, Lekarske komore kao i predstavnicima udruženja pacijenata, danas je u zgradi Gradske uprave održana prezentacija i javna rasprava o Nacrtu zakona o zdravstvenoj zaštiti i Nacrtu zakona o zdravstvenom osiguranju. Nacrte su predstavili pomoćnici ministra zdravlja Slađana Đukić i Mirjana Ćirić.

U organizaciji Ministarstva zdravlja prezentacije i javne rasprave nakon Kragujevca biće održane u Novom Sadu i Nišu.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

  • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
    50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

VREME