Kragujevački učenici biraju: Najboljim nastavnicima “Šešir profesora Koste Vujića“

Ponedeljak, 16 Januar 2017 11:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Printscreen/Prva srpska televizija - Šešir profesora Koste Vujića

U okviru projekta “U svakoj školi ima po neki profesor Kosta Vujić” kragujevački učenici će u naredna četiri meseca birati najbolje učitelje i nastavnike na teritoriji grada. Najbolji nastavnici biće nagrađeni priznanjem “Šešir profesora Koste Vujića“, kao čin vraćanja dostojanstva i ugleda profesiji prosvetnih radnika, koje će im biti uručeno u aprilu u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Projekat realizuje Centar za mlade “Škola mira” u saradnji sa šest škola iz Kragujevca i okoline uz podršku Ministarstva prosvete.

U “Školi mira” se nadaju da će izbor najboljih nastavnika i učitelja biti zanimljiv, jer , kako kažu, dečji sudovi o njihovom radu su najiskrenija kritika i najmerodavna ocena.

Cilјevi projekta “U svakoj školi ima po neki profesor Kosta Vujić” su doprinos vaspitanju dece osnovnih škola za prepoznavanje pravih životnih vrednosti i stvaranje aktivnog otpora društva prema pogubnom uticaju rijaliti programa i drugih štetnih uticaja na vaspitavanje mladih generacija.

Najnovije vesti iz ove kategorije