TEODORA PUTUJE U FRANKFURT, AKCIJA OSTAJE: Vranješevići: Mi smo molili za pomoć, vi ste pokrenuli lavinu! (VIDEO)

Sreda, 10 Maj 2017 10:02Autor: Jovana Mladenović

"Teodora, naša ćerka, ide u Frankfurt na lečenje, sa majkom će otputovati do kraja nedelje! Nemamo reči zahvalnosti za sve vas, reči su male, počeli smo jednom: Život, završićemo: pobediće Život!", informacija je koju je saopštio njen otac Bogdan, na radost ljudi iz cele Srbije, zemalja regiona pa i mnogih država iz celog sveta, koji su se svim humanim snagama borili upravo za ovo. Od brige kako čak 350.000 evra prikupiti za samo 10 dana došlo se do rekordnog uspeha - novac je prikupljen za samo 5 dana!

Akcija prikupljanja 350.000 evra, koliko je potrebno za transplantaciju matičnih ćelija u Nemačkoj, devetogodišnjoj Tei oboleloj od akutne mijeolidne leukemije, počela je prošlog četvrtka, uz apel da je za to potrebno samo 10 dana. Sa nemačkom klinikom dogovoreno je da Tea ode u Frankfurt kada bude uplaćeno 150.000 evra, što će se desiti do kraja nedelje, kada se juče uplaćeni novac proknjiži, kako bi otpočele analize i pripreme za zahvat, dok će sama transplantacija biti obavljena tek kada klinici "legne" celokupan iznos. Međutim, sav novac prikupljen donacijama porodica nema još uvek na raspolaganju. Poslat je rekordan broj poruka preko fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić", ali će on biti na računu tek kada se proknjiže svi računi korisnika i budu plaćeni, što će se desiti tek jula meseca. (Više o tome OVDE)

Fondacija "Budi human" po pravilu, Tein račun ne gasi dok ne "legne" sav novac od SMS-ova. Grubi proračun kaže da će u fondu "preteći" oko 40 miliona dinara, jer Vranješevići povlače 200.000 evra. Ovo je nada za brojne mališane i odrasle koji svakog dana proveravaju brojače na sajtu Fondacije, očekujući dan kada će ugledati cifru potrebnu za sosptveno lečenje.

Vranješevići će uzeti kratkoročnu bankarsku pozajmicu za preostalih 200.000 evra, s obzirom na to da imaju garanciju na osnovu ogromnog broja SMS-ova da će novac biti vraćen do jula.

Iako je kampanja za Teodoru gotova, sve manifestacije i akcije zakazane za naredne dane će biti održane, a sav preostali novac priložen za lečenje nekog Teodorinog drugara ili drugarice. Pomoć ne sme da stane, apel je Teine porodice na sve humane ljude koji su joj obezbedili nadu za izlečenje i normalan život. Na sajtu TEODORA.RS i Facebook stranici TEODORA VRANJEŠEVIĆ, porodica će, kao i do sada, sasvim transparentno prikazivati priliv novca. Donatori će se upravo, anketiranjem, pitati kako će preostali novac biti raspoređen - da li za lečenje nekog drugog deteta, renoviranje neke klinike, nabavku medicinske opreme...

"Mi smo samo molili za pomoć, a vi ste pokrenuli lavinu koja je urodila plodom za smao 5 dana. Ne postoje adekvatne reči zahvalnosti. Ovo više nije Teodorina priča, već priča svih vas i, nažalost, bolesne i ugrožene dece u ovoj zemlji", kaže Tein tata.

U videu koji sledi pogledajte obraćanje javnosti Teodorinog oca.

 

 

Najnovije vesti iz ove kategorije