I dalje fali 200.000 evra: Teodora nakon hemioterapije u izolaciji bije bitku za život, roditelji se bore i protiv administracije

Petak, 26 Maj 2017 15:03Autor: Jovana Mladenović

Mala Teodora Vranješević, obolela od akutne milejoidne leukemije, na klinici u Frankfurtu bije svoje bitke, životne, a njeni roditelji dodatno i bitke protiv administracije. Teodora je upravo završila blok hemioterapije i sada joj je oboren imunološki sistem, pa je u izolaciji. Njen otac Bogdan i dalje "juri" bankarske garancije za kredit od 200.000 evra, bez kojih klinika neće da izvrši transplantaciju koštane srži.

"Teici je pre dva dana završen blok hemioterapije i sada joj je oboren imunološki sistem, pa je u izolaciji, da bi bila sačuvana od eventualnih infekcija. Sledeće sedmice će biti rađene nove analiže koštane srži i, u zavisnosti od rezultata, biće određeni dalji koraci", izveštava u izjavi za InfoKG Teodorin tata Bogdan Vranješević.

Kao da im nije malo muke, Vranješevićima bitku za život deteta otežava i administracija. "Još uvek postoji problem sto Uni klinici ne mozemo da isplatimo preostalih 200.000 evra, jer pozajmicu u nekoj banci ili kompaniji sprečavaju brojne administrativne i tehničke prepreke", kaže Bogdan. Novac prikupljen SMS-ovima preko fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić, na donatorskom računu biće tek jula meseca, kada se završe sva plaćanja i obračuni, o čemu je InfoKG detaljno pisao, a možete čitati OVDE. U međuvremenu, Vranješevići pokušavaju da podignu kratkoročni kredit i tako obezbede tih 200.000 evra, koliko još fali, da bi transplantacija bila obavljena. I Aleksandar Šapić, osnivač foondacije „Budi human“, apelovao je na sve banke da pozajme novac za lečenje bolesnih ljudi u onom iznosu koji je već stigao na račun fondacije putem SMS poruka kako bi lišili korinike dodatnog stresa.

Najnovije vesti iz ove kategorije