OK “Radnički” i RTK u vlasništvu grada

Sreda, 21 Jun 2017 12:05Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

Muški odbojkaški klub “Radnički” i Radio televizija Kragujevac su u vlasništvu lokalne samouprave, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada sazvane po hitnom postupku.

Za preuzimanje osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Muški odbojkaški klub Radnički” glasalo je 59 odbornika. Ova odluka je usvojena u cilјu efikasnog poslovanja i kvalitetnijeg razvoja društva, uz podsticanje razvoja delatnosti i omasovlјenje bavlјenja sportom u mlađim uzrastima.

Na sednici je za prihvatanje osnivačkih prava nad Prvirednim društvom “Radio televizija Kragujevac” glasalo 49 odbornika. Na taj način, lokalna samouprava je prihvatila bez naknade udeo iz Registra akcija tog Privrednog društva, do sticanja uslova za novu privatizaciju.

Ugovor o prenosu biće potpisan između grada Kragujevca i Ministarstva privrede. Danom potpisivanja grad Kragujevac prihvata osnivački ulog i osnivačka prava, kao i obaveze koja će mu tim ugovorom biti prenete, uklјučujući i obaveze prema zaposlenima po osnovu rada i prema poveriocima i sav kapital ovog privrednog društva (novčani i nenovčani). Rok za novu privatizaciju je šest meseci.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se 100 posto udela koji "Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaklјučenog u postupku privatizacije" ima u Privrednom društvu “Radio televizija Kragujevac” prenese bez naknade na grad Kragujevac.

Najnovije vesti iz ove kategorije