Iz gradske kase opredeljeno 2,8 miliona za 21 program od javnog interesa za Kragujevac

Utorak, 16 April 2019 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Za realizaciju 21 programa od javnog interesa za Kragujevac iz budžeta grada opredelјeno je 2,8 miliona dinara, saopšteno je sa sednice Gradskog veća. Najviše sredstva, odnosno po 200.000 dinara, nakon javnog konkursa, odobreno je Udruženju srpsko – rumunskog prijatelјstva Riznica, Obrazovno kulturnoj zajednici Roma – Romanipen i Udruženju Kluba akcijaša i volontera. 

Udruženju srpsko – rumunskog prijatelјstva Riznica odobrena su sredstva za realizaciju projekta “26. srpsko - rumunski susreti prijatelјstva”, Obrazovno kulturnoj zajednici Roma - Romanipen za projekat “Materijalna podrška priklјučivanja romske dece obrazovnom sistemu u Kragujevcu”, a Udruženju Kluba akcijaša i volontera za program “Organizacija i realizacija dobrovolјnih lokalnih radnih akcija”. Pored toga, sredstvima iz budžeta grada biće finansiran i projekat “Zaštita dece od zloupotreba na internetu” Udruženja građana Prestonica, projekat Udruženja Vinski viteški red Šumadije “Unapređenje i promocija vinarstva i drugo”.

Na sednici je utvrđen i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, koji je upućen odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje i odlučivanje.

Razlog za donošenje ove odluke saržan je u potrebi unapređenja sistema naplate kojom će se obezbediti veća pokrivenost mreže linija i teritorije grada, kao i potrebe korisnika. Osnovni cilјevi unapređenja sistema naplate su pobolјšanje kvaliteta usluge za korisnika, povećanje broja korisnika, stvaranje pouzdane informacione osnove za upravlјanje tarifnom politikom, cenama i prihodima”, navodi se u saopštenju Gradskog veća.

Najnovije vesti iz ove kategorije