Izabrani izvođači radova za izgradnju jeftinih stanova na Deninom brdu

Petak, 05 April 2019 13:15Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija

Radove na izgradnji 216 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu obavljaće SZTR „Ljuba invest“ iz Paraćina, “Teming elektrotehnolodži“ iz Niša i Građevinsko preduzeće „Morava IN“ iz Kruševca, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Vrednost radova na izgradnji stanova u Kragujevcu iznosiće 844 miliona dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao. Premijerka Ana Brnabić je tokom nedavne posete Kragujevcu najavila da će izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u našem gradu početi tokom ovog meseca.  

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak o izboru izvođača radova na izgradnji ukupno 416 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu, koji su izabrani u postupku javne nabavke. Građevinskim dozvolama, koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo sredinom februara, predviđena je izgradnja dve zgrade u Kraljevu sa po 100 stanova i dve u Kragujevcu, sa po 108 stanova.   

Za izvođača radova na izgradnji stanova u Kragujevcu izabrana je grupa ponuđača koju čine SZTR „Ljuba invest“ iz Paraćina, “Teming elektrotehnolodži“ iz Niša i Građevinsko preduzeće „Morava IN“ iz Kruševca. Vrednost radova na izgradnji stanova u Kragujevcu iznosiće 844 miliona dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao. Radove na izgradnji stanova u Kraljevu izvodiće konzorcijum firmi „Grading“ iz Paraćina i „Rasing“ iz Vršca. Vrednost radova na izgradnji stanova u Kraljevu iznosi 776.672.252 dinara bez PDV-a, a rok za završetak radova je 480 dana od dana uvođenja u posao. Vlada Srbije je za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu i Kraljevu osnovala posebna privredna društva, “SPV Lepenica” d. o. o. Kragujevac i „SPV Ibar” d. o. o. Kraljevo, koje su investitori na projektu u ovim gradovima”, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodaje se da je za usluge stručnog nadzora za izvođenje radova u Kragujevcu i Kraljevu izabran Saobraćajni institut CIP, a na osnovu sprovedenih javnih  nabavki.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić je tokom nedavne posete našem gradu najavila da će u Kragujevcu izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu početi tokom ovog meseca. 

Inače, u okviru Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u gradu Kragujevcu biće izgrađeno ukupno 1.029 stanova. Tačnije, u prvoj fazi projekta biće izgrađeno 216 stanova na Deninom brdu, a u njegovoj daljoj realizaciji još 813 stanova. To su saopštili sredinom februara za InfoKG iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i naglasili da prodajna cena po kvadratu neće biti veća od 500 evra.

Najnovije vesti iz ove kategorije