Izbegnut GRAD veličine JAJETA: Evo ko je najgore prošao i šta su uradili STRELCI (FOTO)

Utorak, 15 Maj 2018 11:30Autor: Jovana Mladenović

Grad koji je juče popodne pogodio područje Kragujevca, nije naneo štetu većih razmera, već manju na usevima u pojedinim selima i prigradskim naseljima. Najgore su prošli Đuriselo, Šljivovac i Zabojnica. Kako nam je objasnio jedan od strelaca, da protivgradna zaštita nije dejstvovala, padao bi grad veličine jajeta. 

Kako je u mnogim selima stanovništvo staro i malobrojno, pa se kuburi sa strelcima, grad će nabaviti automatsku lansirnu stanicu, saznaje portal InfoKG. 

Grad veličine graška i lešnika pogodio je juče između 16,30 i 17 sati područje Kragujevca, koje inače pokriva 31 protivgradna stanica. U Kragujevcu strelci su dejstvovali sa 16 stanica ispalivši 73 protivgradne rakete, u Kniću je sa 4 stanice ispaljeno 10 raketa, a u Batočini sa jedne stanice 2 rakete, kažu za InfoKG iz Uprave za vanredne situacije Kragujevac. 

Najgore su prošli Đuriselo, Šljivovac i Zabojnica.  

Procena štete je u toku, očekuju se izveštaji strelaca. Iz Uprave za vanredne situacije kažu da veće štete nema, te da se očekuje da ona na usevima bude procenjena na 5 do 20 odsto. 

Podsetimo, lokalna samouprava pre mesec dana objavila je da ove sezone raspolaže najvećim brojem raketa, strelaca i stanica u poslednjih 10 godina. (Detaljno OVDE). Zato su mnogu Kragujevčani burno odreagovali juče, pitajući se kako je moguće da se grad uprkos tome sručio na Kragujevac?

Kako nam je objasnio jedan od strelaca, da protivgradna zaštita nije dejstvovala, padao bi grad veličine jajeta. "Kada gađamo oblake, mi ih spustimo na niže visine gde je toplije, pa su i sugradica ili grad manji.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije