Izraelski privrednici posetili Kragujevac: Turizam, poljoprivreda i tretman otpadnih voda polja za saradnju

Subota, 14 April 2018 13:26Autor: Jovana Mladenović

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac održan je Poslovni forum izraelskih i privrednika iz Šumadije kome je prisustvovala i Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji. Saradnja je najpre moguća u oblasti poljoprivrede, turizma i tretmana otpadnih voda, rečeno je tom prilikom. 

"Trgovina između naše dve zemlje je dobra ali daleko od njenih potencijala, i ono što je zanimljivo je da je pre dve godine uveden direktni let između Srbije i Izraela i to je veliki potencijal za razvoj turizma. Izraelski turisti žele da dođu u Srbiju ali je potrebno da se pronađe još neki načini da se oni privuku i da se zemlja Srbija njima predstavi kao potencijalno turističko tržište, tako da je to svakako jedan pravac razvoja, ekonomska razmena i trgovina je drugi i inovacije su treći pravac razvoja odnosa između naše dve zemlje", rekla je Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela.  

Broj izraelskih turista u poslednje dve godine u Srbiji porastao je za 170 odsto.

Prema rečima Predraga Lučića, direktora Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, ovo je prvi put da jedna izraelska privredna delegacija posećuje Regionalnu privrednu komoru. Na ovom forumu, sa predstavnicima Ambasade Izraela razgovaralo se i o utvrđivanju održive platforme koja će inicirati i razvijati poslovne mogućnosti između privrede regiona Šumadije i Pomoravlja i privrede grada Kragujevca i određenog regiona u oblasti Izraela. "Nama je pre svega cilj da utvrdimo koja su to polja poslovne saradnje za kojom ovde postoji interes, i sa nama su danas kompanije koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovne saradnje u oblasti poljoprivrede, turizma i tretmana otpadnih voda", rekao je Lučić.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije