Javno-komunalna preduzeća dostavljaju strategije do 2027. godine

Ponedeljak, 17 Jul 2017 14:55Autor: Jovana Mladenović

Dugoročni planovi javno-komunalnih preduzeća postali su zakonska obaveza, pa će se, uz srednjoročne za period do 2021. godine, i strategije do 2027. godine naći pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici. 

Nemoguće je zamisliti bilo koje javno preduzeće koje obavlja delatnost od opšteg interesa, a da nema jasna strateška opredeljenja daljeg razvoja, tekući, srednjoročni i dugoročni plan, za koji je dobilo saglasnost i koji je dostupan stručnoj i široj javnosti, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća. 

Zbog toga će se pred odobornicima Skupštine grada, pored srednjoročnih planova za period od 2017. do 2021. godine, naći i dugoročni planovi poslovne strategije i razvoja do 2027. godine. Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici utvrdili su predloge odluka o davanju saglasnosti na dugoročne planove JKP Gradska groblja, Gradske tržnice, Parking servis, Zelenilo, Vodovod i kanalizacija. 

Navedeni planski dokumenti, koji su upućeni Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje, sačinjeni su u skladu sa smernicima Stalne konferencije gradova i opština i elementima predviđenih smrenicama Gradskog veća.

Na sednici je odobreno i 2,2 miliona dinara budžetske pomoći Preduzeću za izgradnju grada za tekuću likvidnost.

Gradsko veće je usvojilo zaključak Komisije za utvrđivanje predloga o izboru 23 učenika i tri pratioca, koji će u okviru programa međunarodne razmene boraviti u Piteštiju od 20. do 31. jula.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije