Knežević: Fiat prihvatio dva zahteva, plate male, treba ih povećati

Ponedeljak, 17 Jul 2017 12:40Autor: InfoKGFoto: privreda.gov.rs

Rukovodstvo “Fiata” je do sada od četiri zahteva Štrajkačkog odbora prihvatilo dva - u vezi sa organizacijom posla i plaćanjem dodatnih troškova gradskog prevoza. To je za RTS izjavio ministar privrede Srbije Goran Knežević i dodao da kada je reč o bonusima i povećanju plata, Vlada za te zahteve može samo da bude posrednik u pregovorima. 

Ministar privrede naglašava da bi štrajk trebalo da se prekine što pre, jer je to u interesu svih, a da je Vlada Srbije tu da radnike i poslodavca "dovede za sto". Prema Kneževićevim rečima plate radnika “Fiata” su male i treba da se povećaju i na tome će se insistirati, ali je naglasio da Vlada Srbije to ne može garantovati. On je istakao da Vlada nije pregovarač u rešavanju krize u "Fiatu", da ne navija ni za koga, niti je na strani investitora.

U Ministarstvo privrede i Vladu Srbije nije stigla verzija protokola za pregovore sa poslodavcem koju Štrajkački odbor firme "FCA Srbija” kaže da je uputio u petak, 14. jula, pišu nacionalni mediji.

"Proverio sam jutros, nemamo nikakav predlog protokola od njih. Ali, to ne znači da prekidamo razgovore i da ne želimo da razgovaramo. Spremni smo da razgovaramo, da ih spojimo s poslovodstvom Fiata, i da reše svoje probleme", rekao je za RTS Knežević. 
 

Najnovije vesti iz ove kategorije