Kragujevac mesto važnih manifestacija za ljubitelje nauke i umetnosti

Ponedeljak, 24 April 2017 14:05Autor: Jovana MladenovićFoto: designed.rs

Naredna dva meseca biće praznik nauke i umetnosti kroz više manifestacija u Kragujevcu, najavljeno je prilikom potpisivanja Protokola o saradnji grada Kragujevca i Centra za promociju nauke iz Beograda.

Saradnja, koja traje već nekoliko godina i koja je počela otvaranjem Naučnog kluba u Kragujevcu, danas je učvršćena i ozvaničena Protokolom. Nemačka grupa Kvadratur na Filološko-umetničkom fakultetu danas će u okviru programa “Art and science“ održati master klas.

Sledeća dva meseca će biti pravi praznik nauke i umetnosti kroz više manifestacija u Kragujevcu. Među njima je “Art and science“, veliki međunarodni projekat. Realizovaće se i program “Maj – mesec matematike“ u okviru koga će biti upriličeno nekoliko različitih predavanja. Između ostalih, gost će biti čuveni popularizator matematike Džejms Tanton, a krajem maja će u Kragujevcu biti održana promocija Mreže finansijskih menadžera Evropske unije.

Inače, Centar za promociju nauke je državna institucija koja ima za cilj da poveže građane i nauku. Poslednjih godina, poseban akcenat je stavljen na decentralizaciju aktivnosti koje Centar organizuje.

Grad Kragujevac kao partner Centra za promociju nauke će uzeti aktivno učešće u popularizaciji i promovisanju nauke, kulture i umetnosti. Mi ćemo već imati, kao prve plodove ove saradnje, 17. maja gostovanje , – istakao je Aleksandar Štajn.

Najnovije vesti iz ove kategorije