Kragujevac zarastao u korov i travu – Zelenilo: Dovešćemo grad u pristojno stanje za tri nedelje (FOTO)

Četvrtak, 09 Avgust 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

Pojedini delovi Kragujevca zarasli su u korov i travu, zbog čega su građani besni i pitaju se kada će nadležne službe tim povodom nešto preduzeti. U Javnom komunalnom preduzeću “Zelenilo” kažu da zbog vremenskih uslova kasne sa košenjem zelenih površina i da će ceo grad biti dovden u pristojno stanje za dve do tri nedelje. 

Pojedini čitaoci portala InfoKG prosledili su nam fotografije zelenih površina na teritoriji grada Kragujevca, žaleći se na to što su obrasle korovom i travom. Reč je o zelenim površinama u Lepeničkom bulevaru, u Erdogliji i na putu ka industrijskoj zoni. S obzirom na to i da je sezona godišnjih odmora u punom jeku, pa građani češće putuju, kažu da je primetno da je održavanje zelenih površina pored autoputeva u čitavoj zemlji bolje u odnosu na pre i tvrde da je Kragujevac i po ovom parametru zaostao. 

Tim povodom kontaktirali smo Javno koumunalno preduzeće “Zelenilo” u kom su nam rekli da zbog vremenskih uslova kasne sa košenjem zelenih površina i da su četiri ekipe svakodnevno na terenu. 

Košenje zelenih površina u gradu kasni zbog vremenskih nepogoda i čestih padavina, a zbog toga još uvek nismo počeli da uklanjamo ambroziju. Ekipe su svakodnevno na terenu i trenutno radimo u naseljima Aerodrom i Erdoglija. Plan je da sledeće nedelje kompletno uredimo Lepenički bulevar i korito reke Lepenice. Javne površine ka kvantaškoj pijaci i industrijskoj zoni nisu u redovnom planu i programu, ali ćemo i njih urediti, kada počnemo sa uklanjanjem ambrozije na teritoriji grada Kragujevca”, izjavio je za InfoKG, tehnički direktor JKP “Zelenilo”, Goran Simić.   

U “Zelenilu” kažu da će od 20. avgusta početi sa uklanjanjem ambrozije na teritoriji grada Kragujevca. Nadaju da će u naredne dve do tri nedelje grad biti dovevden u pristojno stanje.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije