Info

Kragujevački kulinari pobednici Bukurešt kupa (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 08 03 2017

Članovi “HoReCa asocijacija Kragujevac” Petar Dudaš i Milan Stevanović osvojili su tri zlatne, četiri srebrne medalje i pehar "Bukurešt kup", kao apsolutni pobednici u pripremanju jela od paste, na profesionalnom internacionalnom takmičenju kulinara “Barilla international pasta & pizza championship", održanom u Rumuniji.

Kategorije u kojima su se kragujevački kulinari takmičili u Bukureštu su:

*Pasta sa morskim plodovima - Petar Dudaš - zlato, Milan Stevanović -srebro
*Pasta sa mesom - Milan Stevanović - zlato, Petar Dudaš - zlato
*Pasta sa sirom - Petar Dudaš - zlato, Milan Stevanović - srebro
*Pobednik takmičenja u pripremanju paste - Milan Stevanović - šampionski pehar
*Kreativna pica - Milan Stevanović - zlato
*Pica desert - Petar Dudaš - srebro

Kulinari Petar Dudaš i Milan Stevanović kažu da su počastvovani što su predstavljali Kragujevac i Srbiju na ovom takmičenju, kao i da im svaka medalja koju osvoje daje još jaču motivaciju da i dalje napreduju i ubuduće predstavljaju srpsku i kragujevačku gastronomiju u najboljem svetlu.

Kragujevački kulinari, predvođeni predsednikom “HoReCa asocijacije Kragujevac” Vujadinom Vujadinovićemi i profesorom gastronomije Vladimirom Arsenijevićem, ukrstili su znanje i veštine sa više od 200 takmičara iz 15 evropskih zemalja.

Očekivali smo da će kriterijum ocenjivanja biti jako visok. Spremali smo se jako dugo i vrlo detaljno za ovo takmičenje i posle iscrpljujućih konsultacija i predloga , uspeli smo da napravimo recepturu za koju smo bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su bile većinom iz Italije .Ovom prilikom moram da odam priznanje našim momcima koji su zaista pokazali kako se profesija i boje Srbije koje predstavljaju vole i poštuju. Motivacija, znanje i želja za uspehom su nadvladali sve poteškoće i uspeli smo da još jednom da pokažemo kakvu gastronomsku budućnost imamo”, izjavio je predsednik “HoReCa asocijacije Kragujevac”, Vujadin Vujadinović.

Osvojiti zlatnu medalju u pripremanju pice i šampionski pehar u pripremanju paste u izuzetno jakoj konkurenciji je nešto na čemu svi moramo biti ponosni. Mi smo mala zemlja, Kragujevac je mali grad, ali smo pokazali da naše znanje i kreativnost prevazilazi sve granice. Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i osećamo zuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu”, rekao je profesor gastronomije Vladimir Arsenijević.

Galerija slika