Kragujevačkim kulinarima šest medalja u Sloveniji

Ponedeljak, 14 Maj 2018 14:00Autor: Branko Vukašinović

Tim HoReCa asocijacije Kragujevac osvojio je šest medalja, zlatnu, tri srebrne i dve bronzane, na trećem Internacionalnom kulinarskom takmičenju, održanom u Kranjskoj Gori u Sloveniji. Kragujevački kulinari medalje su osvojili u kategorijama “nacionalno jelo na moderan način” i “moderno jelo”.

Medaljama su se okitili Milan Stevanović, kome je pripalo zlatno i bronzano odličje, Vladisav Milošević, koji je osvojio dva srebra, i Marko Milosavljević, sa po jednim srebrom i bronzom. 

Takmičenje u Kranjskoj gori je jedno od najzahtevnijih i najstrožijih takmičenja. Spremali smo se detaljno za ovo takmičenje i posle iscrpljujućih konsultacija i predloga, usaglasili smo recepture jela za koje smo bili sigurni da će ostaviti dobar utisak na sudije koje su imale veoma strog ali pravičan kriterijum ocenjivanja. U veoma jakoj konkurenciji na ovogodišnjem takmičenju, naši kulinari još jednom su pokazali da Kragujevac i Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u ovom delu Evrope”, izjavio je predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović

Na trećem Internacionalnom kulinarskom takmičenju u Sloveniji učestvovalo je oko 100 takmičara.

 

Najnovije vesti iz ove kategorije