Kragujevcu, Kniću i Rekovcu 146.000 evra za razvoj Geografskog informacionog sistema

Petak, 14 Jun 2019 11:15Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Kragujevac, Knić i Rekovac dobiće 146.000 evra od Kancelarije Ujedinjenih nacija za unapređenje i razvoj Geografskog informacionog sistema, koji će doprineti efikasnijem pružanju administrativnih usluga i bolјem upravlјanju zemlјištem. To je saopštili Gradsko veće koje je dalo saglasnost na zaključenje Ugovora o donaciji između Kancelarije Ujedinjenih nacija (UNOPS) i grada Kragujevca. 

Donacija je namenjena pobošanju lokalnih kapaciteta za identifikaciju, regulaciju i integraciju upravlјanja i upotrebu geoprostornih podataka dizajniranjem i uvođenjem Geografskog informacionog sistema u Kragujevcu, Kniću i Rekovcu“, saopšteno je sa sednice Gradskog veća.

Na sednici je donet i zaklјučak o objavlјivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za nadokandu dela troškova za osiguranje useva, plodova i životinja. 

Rok za podnošenje zahteva teče od dana objavlјivanja javnog poziva na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, pa do utroška sredstava planiranih za ove namene, a najkasnije do 15. novembra tekuće godine. Maksimalan iznos za osiguranje useva po ovom osnovu ne može biti veći od 30.000 dinara godišnje po domaćinstvu, a za osiguranje plodova do 70.000 dinara po domaćinstvu. Za osiguranje krava i junica maksimalan iznos po domaćinstvu je 20.000 dinara, a jagnjadi, priplodnih ovaca i ovnova, do 18.000 dinara“, poručeno je sa sednice Gradskog veća.

Najnovije vesti iz ove kategorije