“Magneti Marelli” postaje deo “Fiat-a”, veće plate radnicima

Utorak, 13 Mart 2018 10:30Autor: InfoKGFoto: fcagroup.com

Grupacija FCA zvanično će 1. maja preuzeti jednu od tri fabrike “Magneti Marelli” u Kragujevcu, tačnije onu koja proizvodi prednje i zadnje branike za „Fiat 500L“, i zvaće se “Fiat plastik”, piše Danas. Radnici fabrike “Magneti Marelli PCMA" upravo su od svog poslovodstva dobili garanciju da će od tada imati veće plate, odnosno da će prosečne zarade iznositi oko 42.500 mesečno, koliko već zarađuju njihove buduće kolege u "FCA Srbija", prenosi B92.

“Fiat” je preuzimanje jedne od tri “Magneti-jeve” fabrike u Kragujevcu započeo još u oktobru prošle godine i taj postupak će zvanično da bude okončan do kraja narednog meseca.

Stručnjaci koji prate ovu oblast podsećaju da je “Magneti”, inače ćerka-firma kompanije “Fiat”, najavljivao da će u Kragujevcu da izgradi i otvori fabriku za proizvodnju delova od plastike sa oko 1.000 radnika, te da bi aktuelno preuzimanje postojeće “Magneti-jeve” firme, moglo da označi početak realizacije tog poslovnog poduhvata. 

Inače, “Magneti Marelli” u Kragujevcu ima još dve fabrike. Reč je o “Magneti Marelli automotive”, koja proizvodi auspuhe, i “Magneti Marelli PMC”, u kojoj se zajedno sa firmom “Adviente”, nekadašnji Džonson control, izrađuju instrument table, obloge vrata, gepeka i drugo. 

Izvor: Danas, B92

Najnovije vesti iz ove kategorije