Malac genijalac: Kragujevački mališani sa vršnjacima iz Evrope i Azije na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici (VIDEO)

Četvrtak, 01 Jun 2017 10:36Autor: Branko Vukašinović

Međunarodna Olimpijada u mentalnoj aritmetici biće održana u subotu, 10. juna, u hotelu “Jugoslavija” u Beogradu. Na takmičenju će, pored mališana iz Evrope i Azije, učestvovati i 15 dečaka i devojčica iz Kragujevca. Organizator Olimpijade je Škola mentalne aritmetike “Malac genijalac”.

Kada je reč o mentalnoj aritemtici Škola “Malac genijalac” temelji se na TBDP programu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizuelno Auditivno Kinestetičko). TBDP program predstavlja sistem celokupnog moždanog razvoja kojim se podstiče aktivacija obe moždane hemisfere u ranim fazama njenog razvoja. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz mentalnih sposobnosti kao što su memorija, inteligencija, koncentracija, mašta… VAK metoda predstavlja metod učenja koji se razvio na osnovama neurolingvističkog programiranja (NLP) i podrazumeva uključivanje tri čula (vid, sluh, dodir). Ova tehnika mogla bi se opisati i kao Vizuelni – vidim što hoćeš reći; Auditivni – ovo mi zvuči dobro; Kinestetički (telesni) – pokaži mi kako to da uradim.

Program Škole “Malac genijalac” je jedinstven u Srbiji i potiče iz Istočne Azije, a dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta. Program je posvećen deci, jer je dokazano da se dečji mozak najviše razvija u periodu od 4. do 12. godine života. Program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Učenje se praktikuje u malim grupama, od 6 do 12 polaznika, kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi. Cilj je da dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete i postane “Malac genijalac”.

Upis novih polaznika Škole mentalne aritmetike “Malac genijalac” u Kragujevcu je u toku. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona: 060/130-61-63 i 066/622-22-02 ili posredstvom Facebook stranice Malac genijalac Kragujevac.

Najnovije vesti iz ove kategorije