Mašine u Alatnici “Zastava oružja” i danas ugašene, radnici traže smenu upravnika pogona

Utorak, 13 Mart 2018 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija - Facebook/Sindikalna Organizacija Zastava Oružje

Mašine u Alatnici fabrike “Zastava oružje” već drugi dan su ugašene, jer je oko 80 radnika obustavilo rad zbog nezadovoljstva uslovima rada, načinom nagrađivanja i rukovođenja, saopšteno je iz Sindikalne organizacije kragujevačke namenske. Alatničari traže smenu upravnika tog pogona i pozivaju menadžment “Zastava oružja” da hitno reši problem.

Zbog teških uslova rada, nedostatka odgovarajućih alata, načina vrednovanja i nagrađivanja, kao i načina rukovođenja koji je najviše uticao na poremećene međulјudske odnose, radnici zahtevaju smenu upravnika tog pogona.Rukovodstvo fabrike još uvek odbija da ispuni zahteve radnika i da smeni rukovodioca pogona, iako su radnički zahtevi za smenom opravdani i zasnovani na činjenicama da u prethodne dve godine od postavlјenja upravnika nije došlo do sveukupnog unapređenja ovog veoma značajnog dela fabričkog sistema”, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije “Zastava oružje”. 

Sindikalci kažu da radnici očekuju da rukovodstvo fabrike reši ovaj problem, kako ne bi došlo do nove eskalacije sukoba zaposlenih i rukovodstva fabrike.

Najnovije vesti iz ove kategorije