MUP: Protiv penzionera koji je nosio maketu vešala prijava za rasnu diskriminaciju, nije bio pritvoren

Ponedeljak, 11 Februar 2019 10:00Autor: Jovana Mladenović

Načelnica kragujevačke policije, Jasmina Rajković, demantovala je da je penzioner Slobodan Stefanović Boba nakon protesta "1 od 5 miliona" u subotu uveče, na kome je nosio maketu vešala, završio u pritvoru i da mu je bio zabranjen kontakt sa porodicom dok je boravio u Kliničkom centru usled hipertenzije. "Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku", kaže Rajkovićeva.

Privođenje zbog nošenja VEŠALA na protestu "1 od 5 miliona", javnost podeljena oko njihove simbolike

„Apsolutno su netačne tvrdnje da je Slobodan Stefanović, koji je u subotu uveče po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome. Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda", navodi se u saopštenju Rajkovićeve.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar, tvrde iz MUP-a.

Inače Slobodan Stefanović je, kako objašnjava Jasmina Rajković, u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku.“

Najnovije vesti iz ove kategorije