Najbolji ortopedi sveta od septembra ponovo u Kragujevcu, stižu i neurofiziolozi i anesteziolozi

Subota, 07 Jul 2018 12:00Autor: InfoKGIzvor: RTK

Kragujevački Klinički centar već godinu dana sarađuje sa trojicom najvećih svetskih ortopeda iz Španije, čija je specijalnost lečenje skolioza i najvećih deformiteta kod dece. Oni su do sada uradili oko 20 operacija, a na jesen još petoro dece sa vrlo komplikovanim deformitetima kičmenog stuba očekuje zahvat. Reč je o operacijama koje u svetu koštaju i po 750.000 evra, a kod nas ih izvode besplatno.

Do sada je urađeno oko dvadeset operacija, koje su izvedene zajedno sa kragujevačkim ortopedima. Na jesen još petoro dece sa vrlo komplikovanim deformitetima kičmenog stuba očekuje operacije.

Ovakav vid saradnje je od velike važnosti za građane zato što se radi o veoma skupim operacijama koje se izvode u svetu. U ovdašnjem Kliničkom centru se obavljaju besplatno.

Pravo na pregled i operaciju omogućeno je pacijentima iz cele Srbije.

Saradnja sa stručnjacima iz Španije, vodećim svetskim ortopedima, znači mnogo za srpske pacijente, posebno decu, koja boluju od najtežih oblika deformiteta kičmenog stuba, jer takve operacije koštaju oko 750 hiljada evra u svetu.

Pored pacijenata, korist od zajedničkih operacija direktno imaju i naši hirurzi ortopedi, jer se na ovaj način usavršavaju za slučajeve koje nisu imali u dosadašnjoj praksi.

U septembru pored ortopeda, u Kliničkom centru očekuju se i vodeći svetski neurofiziolozi i anesteziolozi zavidnog iskustva u radu na komplikovanim slučajevima.

Klinički centar u Kragujevcu pozvao je sve roditelje bolesne dece iz cele Srbije da se jave na preglede za septembar, kada profesor Norberto Ventura sa svojim kolegama ponovo dolazi u ovdašnju medicinsku ustanovu.

U Kliničkom centru u Kragujevcu godišnje se uradi oko 70 operacija oboljenja kičmenog stuba.


Izvor: RTK
 

Najnovije vesti iz ove kategorije