Nosili u kabine da probaju, pa nisu ni vraćali: Mladići "operisali" po tržnim centrima

Sreda, 13 Februar 2019 16:00Autor: Jovana MladenovićFoto: ilustracija: printscreen/youtube

Kragujevac je jedan od gradova u kome su, uz Beograd, Pančevo i Smederevo, četvorica momaka od 24 godine i jedan maloletnik krali garderobu po tržnim centrima. Policija je rasvetlila njihova krivična dela i podnela prijave tužilaštvu. 

Taktika im je bila da u tržne centre dolaze zajedno, a onda su se razilazili i svako od njih je ulazio u po jednu prodavnicu, noseći sa sobom praznu kutiju u kesi. Zatim bi birali nekoliko odevnih predmeta za probu, a onda ih u kabinama stavljali u kutiju i tako iznosili iz prodavnica.

Mladići, inače svi iz Požarevca, su, pri pokušaju krađe robe iz jedne prodavnice u Smederevu, uhvaćeni na delu od strane radnika i policija u ovom gradu je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivične prijave. Sumnjiče se da su izvršili krivično delo krađa u pokušaju i još nekoliko krivičnih dela krađe.

Sumnja se da su oni od početka godine krali robu iz tržnih centara u Kragujevcu, Beogradu, Pančevu i Smederevu, a terete se da su pokušali da ukradu robu iz jedne prodavnice u Smederevu, ali su ih radnici zatekli.

Najnovije vesti iz ove kategorije