Obeležen Dan porodice: Mališani nagrađeni biciklama, slatkišima i izletom

Sreda, 16 Maj 2018 10:30Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

U Kragujevcu je Dan porodice obeležen dodelom nagrada predškolcima i učenicima čiji su radovi proglašeni najboljima na konkursu “Moja porodica u maju”. Nagrađeni su dobili bicikle, pakete slatkiša, a od Gradske turističke organizacije jednodnevni izlet sa porodicom. U čast nagrađenih, učenici Osnovne škole “Dragiša Luković Španac” izveli su isred Skupštine grada predstavu “Izgublјeno - nađeno“. 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice u Kragujevcu su u proteklom periodu organizovane brojne aktivnosti, kao što su radionice, predavanja, sportska takmičenja i priredbe. Lokalna samouprava raspisala je i konkurs na temu “Moja porodica u maju” za predškolce ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“, kao i učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola. U svakoj kategoriji nagrađeno je po pet radova. 

Nagradu za najbolјi likovni rad u kategoriji predškolaca dobila je Milica Stepanović iz vrtića “Poletarac“ Predškolske ustanove “Nada Naumović“. Učeniku trećeg razreda Osnvone škole “Živadinka Divac” pripalo je prvo mesto u kategoriji od prvog do četvrtog razreda. U kategoriji učenika od petog do osmog razreda nagrađen je rad Anastasije Šišmanović, učenice sedmog razreda Osnovne škole “Julijana Ćatić“ iz Stragara. 

Pobednici na konkursu u svim kategorijama kao nagradu su dobili bicikle i pakete slatkiša, nagrađeni predškolci sportsku majicu i paketiće, a učenici osnovnih škola uz pakete slatkiša dobili su košarkaške lopte. Gradska turistička organizacija Kragujevac će za sve nagrađene na ovom konkursu i njihove porodice organizovati jednodnevni izlet. 

Učenici Osnovne škole “Dragiša Luković Španac” su, nakon svečanog uručenja nagrada, na platou ispred Skupštine grada izveli predstavu “Izgublјeno - nađeno“ u čast nagrađenih. 

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 15. maj kao Međunarodni dan porodice utvrdila je još 1993. godine. Grad Kragujevac u saradnji sa Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ i Savetovalištem za brak i porodicu obeležava ovaj značajni datum već osam godina sa cilјem očuvanja i promovisanja porodice i porodičnih vrednosti.

Najnovije vesti iz ove kategorije